Виривали нігті та били дверима. У поліції розповіли про катування окупантами шрі-ланкійців

Виривали нігті та били дверима. У поліції розповіли про катування окупантами шрі-ланкійців
Виривали нігті та били дверима. У поліції розповіли про катування окупантами шрі-ланкійців

Російські окупанти тримали у полоні на Харківщині семеро громадян Шрі-Ланки. Вони катували їх і вимагали гроші.

Про це повідомляє начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов .

Він повідомив, що сім громадян Шрі-Ланки - жінка та шість чоловіків - на початку повномасштабної війни перебували у Куп’янську. Вони були налякані і вирішили не їхати з міста, а сховатися. У травні вони намагалися пішки дійти до Харкова, але на першому блокпосту їх затримали окупанти: зв’язали руки, одягли мішки на голови і відвезли в імпровізовану в’язницю у Вовчанську.

"Там шрі-ланкійців тримали в нелюдських умовах, змушували працювати прибиральниками. Жінку тримали в карцері два місяці! Двом із них відривали нігті, одного били дверима по голові. Так як рашисти не спілкуються англійською, то іноземці так і не зрозуміли, що взагалі росіяни від них хотіли, і за що їх катували. Єдине, що вони зрозуміли - росіяни під час тортур говорили "money". Зважаючи на це, друга армія світу вимагала із затриманих іноземців зі Шрі-Ланки грошей", - написав Болвінов.

Після визволення Вовчанська українськими військовими іноземці знову вирішили піти до Харкова пішки. Дорогою їх зустрів охоронець готелю, який притулив їх та повідомив про них українську поліцію.

Правоохоронці зараз проводять слідчі дії, допитують іноземців як потерпілих та встановлюють усі деталі. Іноземцям забезпечили безпеку та належні умови для проживання.

Україна вже зв’язалася із посольством Шрі-Ланки.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus