Маск готовий надати іранцям послуги Starlink на тлі протестів в країні

Маск готовий надати іранцям послуги Starlink на тлі протестів в країні
Маск готовий надати іранцям послуги Starlink на тлі протестів в країні

Американський мільярдер, засновник SpaceX Ілон Маск, заявив про готовність активувати супутниковий інтернет-сервіс Starlink на території Ірану.

Про це повідомляє Reuters .

Міністерство фінансів США нещодавно оприлюднило вказівки щодо розширення інтернет-послуг для іранців, незважаючи на санкції Вашингтона проти Ірану.

"Наше розуміння Starlink полягає в тому, що те, що вони надають, буде комерційного рівня, і це буде апаратне забезпечення, яке не охоплюватиметься загальною ліцензією; тому їм потрібно буде написати в Казначейство", - заявив офіційний представник Міністерства фінансів.

Вже цього понеділка Маск заявив про те, що Starlink планує надати іранцям послугу супутникового широкосмугового зв’язку Starlink, який, наприклад, надається також Україні під час боротьби з російською агресією. Водночас він попросив зробити для цього виняток із санкцій.

Представник Державного департаменту США зазначив, що якщо SpaceX вирішила, що якась діяльність, спрямована проти іранців, потребує спеціальної ліцензії, то Управління контролю за іноземними активами "надасть цьому пріоритет".

"Так само, якщо SpaceX визначить, що її діяльність вже вирішена, і у неї виникнуть будь-які питання, Управління контролю за іноземними активами також вітає таку участь", - додає спікер.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus