З Харкова до звільненого Ізюму запустили перший автобус

З Харкова до звільненого Ізюму запустили перший автобус
З Харкова до звільненого Ізюму запустили перший автобус

Між Харковом та деокупованим Ізюмом відновили автобусне сполучення. Автобус із середини листопада курсує між двома містами Харківської області 4 дні на тиждень, на маршруті працює один водій.

З розмінуванням доріг в області планується запустити сполучення з іншими звільненими містами. Подробиці повідомляє "Громадське" .

У середині листопада у Харкові запустили автобусний маршрут до Ізюму, який ходить чотири дні на тиждень. Такий розклад обрали через невелику кількість пасажирів.

На маршруті працює лише один водій, мешканець Ізюма Сергій Максименко. Чоловік розповідає, що його автобус під час окупації міста зашкодили російські військові.

З Харкова до звільненого Ізюму запустили перший автобус. Фото eiddikuiexroz

"Під час окупації орки забрали автобус. Приїхали та забрали автобус. Вони малювали знак Z. Вікна від їхніх обстрілів розбиті", - зазначив Сергій.

Він також розповів про графік, згідно з яким автобус курсує між Харковом та Ізюмом.

"Маршрут йде з Ізюму о 06:00 ранку, до Харкова прибуваємо о 08:45. З "Барабашово" вирушаємо о 14:00, о 14:45 - з автостанції №6 Харкова і прямуємо на Ізюм", - каже Сергій.

З Харкова до звільненого Ізюму запустили перший автобус. Фото

Чотириденний робочий тиждень, за яким зараз працює водій, за його словами, обумовлений невеликою кількістю пасажирів та недостатньою поінформованістю людей про те, що повідомлення вже відновлено.

"До Ізюму вчора приїхали з Харкова 5 людей, позавчора — 8. Мало хто з людей знає про цей маршрут. З "Барабашово" в Ізюм і назад проїзд коштує 250 гривень, а на проміжних зупинках — дешевше", — каже водій.

З Харкова до звільненого Ізюму запустили перший автобус. Фото

Наразі в області працюють над відновленням сполучень з іншими містами Харківщини. Основна проблема, як стверджує начальник обласного управління транспорту Володимир Наконечний, у тому, що дороги на деокупованих територіях розміновані не повністю. З цієї причини автобуси можуть курсувати лише на Ізюмському та Куп’янському напрямках.

"Сьогодні договори уклали і Липці, і Балаклія, і Ізюм. На сьогодні йдуть погодження з військовими та шляховиками, тому що там йде велике розмінування", - заявив Наконечний.

Після того, як розмінують дороги, запрацюють автобусні маршрути на Липці, Балаклію та Великий Бурлук, додав він.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus