Покази "Еміля Варшавського" використовують у справі проти злодія в законі "Андрія Львовського"

Покази "Еміля Варшавського" використовують у справі проти злодія в законі "Андрія Львовського"
Покази "Еміля Варшавського" використовують у справі проти злодія в законі "Андрія Львовського"

Серед аргументів, на яких базується підозра у своєнні восени 2009 року в центрі Києва вбивства авторитетного бізнесмена Олександра Семенова (п.п. 6, 12 ч.2 ст.115 КК України), висунута 49-річному уродженцю Самбірського району Андрію Недзельському (відомий в статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Андрій Львівський"/"Нєдєля"), виступають покази, надані 52-річним кримінальним авторитетом Емілем Халіловим на прізвисько "Еміль Варшавський".

Про це повідомляє поінформоване джерелоЯгнята по-бакинськи") був допитаний "під протокол" в офіційному порядку. Мовляв, тоді "Еміль Варшавський" не тільки підтвердив наявність в жовтні 2009 року конфлікту між Недзельським та Семеновим буцімто на підгрунті розподілу грошових коштів, а й висловив припущення: "Нєдєля" міг вчинити вбивство "Кацапа".

Існайдер додає - висловлювання аналогічного характеру з боку "волонтера" Халілова силовикам вдалося також здобути під час здійснення оперативно-технічних заходів відносно "Еміля Варшавського" в рамках іншого кримінального провадження, що було порушено в 2018 році.

За інформацією співрозмовника, певна обізнаність Еміля Мохубат-огли підгрунтям та нюансами можливих причин зухвалого вбивства "Кацапа" пов’язана із тим, що наприкінці "нульових" достойник буцімто "представляв інтереси" підприємства "Агросоюз-Захід", а Семенов (в тандемі із Недзельським) - виступав посередником під час укладання цією компанією низки контрактів із придбання партій м’яса для потреб ДП "Держрезерв".

Згідно однієї з версій, відповідна угода зрештою зірвалася через смерть "Кацапа", в іншій інтерпретації - договір було виконано, і саме в площині спроби "привласнення" левової частини прибутку Семеновим від поважних партнерів на кшталт "Нєдєлі" і Ко, й може ховатися мотив розстрілу Олександра Івановича.

 eiqrkireikrroz

(Олександр Семенов)

Зауважимо, що офіційне слідство розцінює події жовтня 2009 року кардинально іншим чином. У відповідній інтерпретації, не "Кацап", а саме "Нєдєля" буцімто "закрисив" фінанси, здобуті достойниками внаслідок здійснення оборудки в "Держрезерві". Раніше на сторінках Dетектив-Info в розслідуванні "За "Кацапа" я не піду!" повідомлялося: під час першої фази розслідування справи про вбивство Семенова, такі покази надали співмешканка загиблого Тамара Авлохова і такий собі Микола Харитонов, щодо якого була використана програма захисту свідків.

Останній зазначав, що напередодні вбивства між Семеновим та Недзельським виник конфлікт через розподіл набутих "авторитетами" 1,5 млн. дол. Мовляв, "Львівський" мав розподілити ці кошти поміж учасниками схеми заробітку грошей, однак не зробив цього, через що до нього виникли питання від "колег по цеху". Харитонов пояснював: якщо б ця історія спливла, то це поставило б хрест на "кримінальній кар’єрі" уродженця Самбірського району.

(Андрій Недзельський)

Нагадаємо, що офіційну підозру в скоєнні вбивства "Кацапа" та низці інших злочинів Недзельському було виписано навесні 2020 року. Відтоді кримінальний генерал перебуває в міжнародному розшуку. Восени 2022 року, як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, Печерський райсуд столиці дозволив проведення спеціального досудового розслідування (in absentia) відносно "Львовського".

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Злодія в законі "Гегу Озургетського" переводять в "Білку"
Злодію "Осетріні" закидають вербування російських зеків на війну проти України
На Івано-Франківщині затримали кримінального авторитета Шалву Берішвілі
Злодія в законі "Поліка" заочно арештували у справі восьмирічної давнини щодо незаконного обігу зброї
В Тернопільській області затримали довірену особу злодія в законі "Поліка"
"Майстер" зі справи про вбивство львівського авторитета Родича отримав можливість вийти на волю під заставу
В Туреччині засудили на довічне кілера та організатора вбивства злодія в законі "Гулі"
Броньовик екс-дружини злодія в законі "Львівського" опинився у розпорядженні голови фракції "Слуги народу", - ЗМІ
Лідером запорізької банди, членам якої інкримінують крадіжки та вимагання, вбачають ймовірного ватажка силового крила ОЗУ "Ліда"
Справу банди рекетирів, яким закидають патронат прикарпатського положенця "Гуцула", скерували до суду

Коментарі:

comments powered by Disqus