Суддя Андрій Анохін

Суддя Андрій Анохін
Суддя Андрій Анохін

Суддівські клани продовжують свої брудні справи. У 2017 році судді Вищого спеціалізованого суду України оприлюднили декларації родинних зв’язків на сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Третину поставили прочерки, а решта 44 суддів мали рідню у суміжних сферах (суди, прокуратури, правоохоронні органи, адвокатура, нотаріат, депутати) або взагалі працювали у тому самому суді.

Виявилося, що сім’я суддів Журавлів - це найбільша суддівська династія.

У судді ВССУ Валенти Журавель чоловік та брат чоловіка – судді, дочка – нотаріус, зять – був ДАІшником і одразу став суддею, ще одна дочка та дружина брата чоловіка – клерки в суді.

Чоловік Журавель Валерій Олександрович, з 2010 року суддя Київського окружного адміністративного суду. Донька Правосудова Марина Вікторівна, з 2011 року приватний нотаріус Київського нотаріального округу.

Зять Анохін Андрій Миколайович, 2007-2013 рр. інспектор ДАІ Голосіївського РУ ГУ МВС України в м. Києві, з 2013 року суддя Козелецького районного суду Чернігівської області.

Брат чоловіка Журавель Олександр Олександрович, з 2005 року – суддя Апеляційного суду м. Києва.

Дружина брата чоловіка Журавель Олена Анатоліївна, з 2006 року – начальник відділу Апеляційного суду м. Києва.

У цьому списку дуже дивно виглядає персона Анохіна Андрія Миколайовича, який несподівано у 2013 році стає суддею Козелецького районного суду.

Анохін Андрій Миколайович

Суддя Козелецький районний суд Чернігівської області

Відомості про осіб, з якими є родинні зв’язки

Анохіна Анна Леонідівна (дружина)Апеляційний суд м. Києва провідний спеціалістберезень 2013 рокувересень 2013 року
Вищий господарський суд України секретар судового засіданнявересень 2013 рокулютий 2018 року
Апеляційний суд м. Києва секретар судового засіданнялютий 2018 рокугрудень 2018 року
Київський апеляційний суд секретар судового засіданнягрудень 2018 рокудосі
Журавель Валентина Іванівна (мати дружини)Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справгрудень 2010 рокулистопад 2017 року
Верховний Суд (Касаційний цивільний суд )листопад 2017 рокудосі
Журавель Валерій Олександрович (вітчим дружини)Київський окружний адміністративний судчервень 2010 рокудосі
Правосудова Марина Вікторівна (сестра дружини)Київський нотаріальний округлютий 2011 рокудосі
Журавель Микита Юрійович (двоюрідний брат дружини)ГУНП в Одеській області оперуповноваженийквітень 2018 рокудосі

Отже, щоб стати суддею, достатньо одружитися з дочкою відомого корумпованого судового подружжя…

Але це не все.

Після цього пан Анохін дуже швидко злітає кар’єрними сходами. Колишній інспектор вирушає у відрядження до Оболонського суду Києва, і незабаром опиняється в одному з найпрестижніших судів — у Подільському суді столиці.

І це не наслідок професіоналізму чи високої кваліфікації. Просто пан одружений із донькою корумпованих суддів. Про суддівську кваліфікацію ДАІшника можна не казати. А ось згадати жадібність до хабарів цих персонажів варто згадати.

Журавлі це судді, котрі прославилися у період Євромайдану своїми незаконними рішеннями, які продовжують залишитись у мантії та вершать правосуддя в Україні. Як показує практика, здебільшого вони не мають проблем із проходженням кваліфікаційного оцінювання суддів. Хоча його головним завданням є очищення судової системи від таких осіб.

Знайомтеся, суддя Київського окружного адміністративного суду – Валерій Олександрович Журавель.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl in fakts org vazhliv novini 1 eiqrridezieeroz

1985 року закінчив Одеський державний університет за спеціальністю «Правознавство». Одразу після здобуття освіти став командиром мотострілецького взводу у Вірменії, де, ймовірно, отримав статус «учасника бойових дій». Нічого особливого, просто у складі порадної окупаційної армії вбивав вірмен. Наразі Валерій Олександрович регулярно отримує соціальну допомогу. Після завершення служби пішов працювати слідчим до військової прокуратури. За кілька років після проголошення Україною незалежності, Валерій Журавель переїжджає на нове місце роботи – до Генеральної прокуратури України на посаду прокурора-криміналіста, де він піднімався кар’єрними сходами.

Присягу суддя Журавель склав у 2010 році, коли Указом Президента Януковича його делегували до Київського окружного адміністративного суду. Отже, Валерій Олександрович працює виключно на державній службі.

Згідно з декларацією родинних зв’язків Валерій Журавель має велику суддівську династію. Дружина Валентина Іванівна нещодавно працювала у ВССУ, успішно пройшла конкурс до Верховного суду, тому зараз творить правосуддя у новоствореній установі. Багато інших родичів теж працюють у судах.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 2

Виникають питання й у декларації та, відповідно, до доброчесності Валерія Олександровича. У документі, який суддя має заповнювати щороку, слід зазначати відомості про рішення щодо обмеження прав людей за часів Майдану. У суддівському досьє знайшли дві декларації, заповнені в один день. Проте позначки у них різняться.

Спочатку суддя не підтвердив, що їм не ухвалювалися одноосібно або у колегії судді рішення, передбачені статтею 3 (щодо учасників масових акцій протесту на Євромайдані) Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», але другим документом виправив на «підтверджую» . Тож цілком логічне питання, чому документи два і яке з них достовірне?!

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 3

Як вбачається з винесеного суддею Журавлем рішення, Ірпінська міська рада Київської області просила суд заборонити акції протесту на підтримку Євромайдану низці громадських організацій на вулиці Шевченка 2 та змусити їх переміститися в іншу частину міста, мовляв, по вул. Шевченка 2 проживає багато громадян і пікети порушать їхній спокій.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 4

Проте спокій людей більше схожий на «відмазку», бо протестувальники хотіли пікетувати саме Ірпінську міську раду як орган місцевої влади. Саме вона і знаходиться на цій адресі. Незважаючи на це, суд в особі Валерія Журавля задовольнив прохання міськради, яка захотіла вберегти себе від тиску мітингувальників.

Вже після Революції Гідності щодо Валерія Олександровича відкрили дисциплінарне провадження за незаконне визначення щодо учасників акцій. За даними дисциплінарної палати вбачається, що суддя Журавель під час ухвалення рішення про заборону акцій протесту порушив норми процесуального права.

Якщо все так очевидно, чому Валерій Олександрович досі при посаді і намагається втриматись у суддівському кріслі? Йому просто пощастило, оскільки Вища рада правосуддя закрила справу через закінчення встановленого законом терміну для притягнення до відповідальності.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 5

Ми проаналізували декларації Валерія Журавля за 2013, 2014, 2015, 2016 та 2017 роки. Звітує він про суддівську зарплату та чималу пенсію. Суддя задекларував 702 781 грн офіційного прибутку (у цю суму також входять: дохід від надання майна в оренду, відсотки від банківських вкладів та від викладацької діяльності).

Дружина Валентина Журавель заробила 387 390 грн у нині ліквідованому ВССУ та 295 568 грн у Верховному суді. Минулого року вона також отримала спадок батька у вигляді земельної ділянки 4.0431 га, автомобіля ЗАЗ та трактора Донгфенг. При цьому Валентина Іванівна не надала інформації щодо вартості отриманого майна.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 6

У результаті минулорічний дохід подружжя становив 1500926 грн.

Суддя Журавель має у власності земельну ділянку у Снігурівці Миколаївської області на 2, 82 га та ділянку 989 кв. м. у садово-дачному кооперативі Києва. Крім того, він задекларував гараж, право користування квартирою та частину будинку.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 7

Проте Валерій Олександрович також є власником нерухомості, яка відсутня у його майновій декларації. Зокрема двома спадковими квартирами: на 56 кв. м. у Снігурівці та двокімнатній столичній. Майнові права на них закріплені у 2011 році, але суддя з 2015 року чомусь їх не показує. Зі співбесіди відомо, що спадок Валерій Журавель начебто розділив із братом Олександром, суддею Апеляційного суду Києва. Втім, згідно з документами, він все ще власник, отже, має декларувати зазначені квартири.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl in fakts org vazhliv novini 8

Дружина Валентина Іванівна має чотири земельні ділянки, будинок 214 кв. м. у межах Київської області та право користування столичною квартирою.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl in fakts org vazhliv novini 9

Квартира, до речі, чимала – на 95 кв. м. і записана на неповнолітню онучку Анохіна Дар’ю Андріївну. Ця квартира отримана суддею у зв’язку з наявністю у неї статусу судді, але приватизована на онучку. Ймовірно, суддя вже використала своє право на приватизацію, тому квартира, надана саме для забезпечення житлових потреб судді, була приватизована таким чином. Цікаво, що у деклараціях журавлів онуки немає. Але якщо на неї відбулася приватизація, то вона має бути зареєстрована у цій квартирі, а отже, і відображатиметься у деклараціях суддів.

Подружжя Журавель має великий будинок у Києві на 491 кв. м. Його збудували у 2014 році у котеджному містечку, але до паперової декларації чомусь не вносили.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl in fakts org vazhliv novini 10

Суддівська сім’я має дві дорослі дочки, одна з них — Правосудна Марина зараз працює приватним нотаріусом. Вона є щасливою власницею частини трикімнатної квартири у Києві, квартиру Марина Вікторівна приватизувала.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 11

Друга донька Анохіна Ганна працює секретарем судових засідань. Її чоловік Андрій Анохін, як відомо, також держслужбовець – був суддею районного суду на Чернігівщині. Після того як ми писали перебрався до Києва. У 2010 році Ганні Леонідівні подарували квартиру у столиці площею 66 кв. Часто у таких випадках дарувальниками є близькі родичі. До речі, саме неповнолітня дочка Ганни Анохіної володіє вже згаданою раніше квартирою у Києві.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 12

Також Валерій Журавель володіє автомобілем Хонда CR-V 2011 випуску. Його дружина Валентина з 2011 року володіє найновішим автомобілем Маздою СХ-7 за 365 000 грн. Дочка Ганна Анохіна разом зі своїм чоловіком пересуваються однаковими Хондами Акорд, придбаними за один рік, але за різною ціною.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 13

ВККС визнала здатним здійснювати правосуддя колегу з цеху Валерія Журавля Басая Олега Вікторовича – фігуранта розслідування, чия дружина заробляє десятки мільйонів, працюючи нотаріусом, та вміє фантастично швидко засвідчувати документи. Також у нього є впливовий батько, впійманий на хабарі.

Що стосується Валентини Журавель, то показово, що вона увійшла до ТОП-10 антирейтингу ЧЕСНО, до якого активісти включили тих претендентів, щодо яких у відкритих джерелах є інформація про прийняття ними сумнівних рішень, причетність до корупції чи порушення прав людини, непрозорість чи надмірність. стани, що не відповідають доходам або помічені в неетичній поведінці, мають родинні та комерційні зв’язки, які можуть призвести до конфлікту інтересів.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 14

А ось і нерухомість судді Журавель 817 кв. М!

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 15

Валентина Іванівна Журавель із Касаційного цивільного суду задекларувала будинок у Києві площею 491,2 кв.м (загальна власність судді та її чоловіка), будинок у селі Великий Карашин у Київській області площею 214,9 кв.м (власність судді), квартиру у Києві площею 95,5 кв. м («інше право користування», власність третьої особи), а також гараж у Києві площею 16,3 кв.м (власність чоловіка).

Земля – 989 та 1085 кв.м у Києві, 2500 та 6070 кв.м у селі Великий Карашин Київської області, 28 200 кв.м у Миколаївській області, 40 431 у Чернігівській області.

Повернемося до колишнього ДАІшника – судді Анохіна.

Показово, що він стає суддею саме 2013 року, коли клан Журавлей займається справами майданівців.

У його декларації 3 автомобілі дві Хонди Акорд та Audi Q-5

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 16

3 квартири. Остання майже 100 кв. м. придбано у 2016 році

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 17

І що дуже цікаво якась позика від якогось Бабушкіна Сергія Юрійовича на 540 000 грн.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 18

Показово, що цей Бабушкін припинив підприємницьку діяльність у 2017 році. А раніше заробив аж 21,7 тис. грн.

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 19

Також з 2017 року він ніде не працює. Останні підприємства, де він був керівником, — ТОВ «АРБОЗА» та «ЛОГІСТИК АВТО 2017»

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 20

anoh n andr y mikolayovich yak prostiy da shnik stav suddeyu porodnivshis z rodinoyu korumpovanich sudd v zhuravl v fakts org vazhliv novini 21

Відтак походження стану судді Анохіна також під великим питанням, враховуючи патологічну жадібність та схильність до хабарів колишніх ДАІшників.

Джерело: ОРД

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus