Україна зароблятиме на майні Януковича у "Межигір’ї"

Україна зароблятиме на майні Януковича у "Межигір’ї"
Україна зароблятиме на майні Януковича у "Межигір’ї"

Передача рухомого майна паркового комплексу "Межигір’я" в управління держави означає, що тепер майно експрезидента Віктора Януковича повноцінно служитиме державі. Відповідно, вона отримуватиме від цього доходи. Водночас, про легендарний "золотий батон" інформації немає, а що буде з тваринами, що мешкають у комплексі, невідомо.

Про це розповів начальник управління центрального апарату Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Віталій Чубаєвський. Він зазначив: до цього протягом 10 років "Межигір’ям" займалися волонетери, які зберегли парк "у належному стані".

"У п’ятницю (12 липня. – Ред.) було підписано всі акти. Жодних проблемних питань не було. Ми роботу завершили. ... Були акти пошкоджень, але це незначні пошкодження, досить якісно було збережено майно. ... Акт прийому-передачі складається з більш ніж 1 500 аркушів. Членам комісії вдалося оглянути понад 25 тис. об’єктів рухомого майна", – сказав він.

При цьому Чубаєвський наголосив: кошти від діяльності парку надходитимуть безпосередньо до державного бюджету. А вже з нього виділятиметься фінансування на підтримку роботи парку.

Ба більше, адміністрація парку-пам’ятника отримала право лише керувати майном, а не розпоряджатися ним. Тобто, наприклад, продати речі з Міжигір’я на аукціоні вона не зможе.

Читайте по темі: АРМА стягує рекордні 2,6 млрд з рахунків онлайн-казино, які мають зв’язки з РФ

Про "золотий батон" інформації немає

Водночас, визнав Чубаєвський, говорити про знаходження будь-яких цікавих артефактів у "Межигір’ї" під час передачі його державі не доводиться. Адже це все "десяток років орендувалося, суспільство знало, що тут є". Зокрема, про легендарний "золотий батон" інформації у нього немає.

А от сама резиденція президента-втікача вже повністю передана державі – разом з інтер’єрами і тим, що було всередині. "Це всі меблі в будинках, картини, виделки, різний інвентар. Це все рухоме майно, яке ми переглядали", – розповів він.

Тварини ж, за словами Чубаєвського, не входять до списку майна, яке передано державі. А тому коментувати, що з ними буде, він не став – пославшись на те, що це не в компетенції АРМА.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Продукти для військових постачає фірма, пов’язана з ексчиновниками Януковича
Амаамський вугільний проєкт: Олігархи-втікачі Арбузов і Курченко добувають вугілля на Чукотці
Порушень на 878 млн гривень: у столичній мерії відзвітувалися про результати аудиту ПрАТ “АК “Київводоканал”
ВАКС відмовився передати арештовані кошти «ТІС» до держави
Колекцію годинників зрадника Медведчука виставили на аукціон
Олександр Кацуба та його зв’язки з Росією: чи повернеться корупція часів Януковича до України?
ТРЦ Blockbuster Mall та інші об’єкти: Забудовник Вагіф Алієв з російським паспортом продовжує бізнес в Україні, - ЗМІ
Верховний суд не дозволив віддати білорусам півмільйона євро і паралізувати роботу АРМА
Максим Шкіль та група компаній "Автострада": Як отримувати великі державні контракти, попри корупційні скандали
2,2 мільярда гривень на потреби армії за три дні: як АРМА обійшла КРАІЛ у справі Pin-UP

Коментарі:

comments powered by Disqus