Голова ОПЖЗ Херсонської області Єгор Устинов, який перебував під час окупації у Херсоні, очолив «Київгаз»

Голова ОПЖЗ Херсонської області Єгор Устинов, який перебував під час окупації у Херсоні, очолив «Київгаз»
Голова ОПЖЗ Херсонської області Єгор Устинов, який перебував під час окупації у Херсоні, очолив «Київгаз»

Частина Київради, причому велика, явно збожеволіла. Як повідомляють Телеграм-канали, депутати призначили заступником «Київгазу» Єгором Устиновим. Це або ознака колективного божевілля, або плювок на могили всіх загиблих від рук російських убивць українців.

Єгор Олександрович Устинов до кінця грудня 2022 року обіймав посаду заступника голови Херсонської обласної ради. Обраний у депутати був від ОПЗЖ.

Причому Устинов був першим номером у списку, тобто особою проросійської партії. Але це ще далеко не все. Ось що пише з цього приводу колишній голова Херсонської ОДА Борис Сіленков:

«Депутати у Київраді, що Ви робите? Він із 2014 року на Херсонщині просував проросійський погляд. Як заступник голови Херсонської облради, голова фракції ОПЗЖ, втік 24 лютого. Кинули оркам 1 200 дітей із інтернатних закладів області, не забезпечивши їх евакуацію. ЗСУ до 1 березня чіплялися за Антонівський міст, а ця мерзота втекла... За що вмирають хлопці, коли Ви продаєте Україну!»:

І це ще далеко не все – за інформацією ТГ-каналу «Джокер», Єгор Устинов увесь час окупації Херсона перебував у місті, його ніхто не чіпав.

Ніхто не чіпав і його батька, директора Дніпровського ринку (ринок у Херсоні) Олександра Устинова, котрий під час окупації займався відвертим рекетом за допомогою «визволителів». Місцеве видання «Український Південь» повідомляло про те, що директор порожнього Дніпровського ринку Олександр Устинов збирає данину зі стихійників, які розташувалися на вулиці Миру. Таку протиправну діяльність схвалював і кришував так званий військовий комендант області, призначений РФ.

Мати Єгора Устинова теж не відрізняється любов’ю до України – вона є однокласницею та бізнес-партнеркою Юрія Бойка.

Народився Єгор Устинов у Горлівці Донецької області та тривалий час працював на різних посадах у Херсонській області – від заступника голови РДА до першого заступника голови ХОДА Миколи Костяка. Нагадаємо, Костяку нещодавно оголосили підозру у держзраді.

Ще незадовго до повномасштабного вторгнення Росії в Україну херсонські активісти намагалися добитися від СБУ порушення кримінальної справи проти Устинова та навіть пікетували обласну раду.

Тоді прямо заявляли про те, що Єгор Устинов відкрито готується до приходу росіян і організовує на території області підривну діяльність.

Пікет відбувся 26 листопада 2021 року, рівно через три місяці в Херсоні були російські танки, а Устинов, як і попереджали активісти Нацкорпусу, зустрічав їх із заздалегідь заготовленими списками патріотів. Але СБУ не помітила діяльності Устинова ні тоді, ні зараз.

Нагорода відвертому зраднику та колаборанту – посада заступника голови «Київгазу». Що просто вражає уяву.

Втім, такому призначенню є логічне пояснення. Мабуть, комусь у Київраді були потрібні послуги Устинова у дещо іншій сфері. А саме – у казнокрадстві. Тому що Єгор Устинов ще у 2016 році був фігурантом кримінальної справи:

На в.о. директора «Херсонелектротранс», лідера фракції «Опозиційний Блок» у міськраді Єгора Устинова тоді порушили кримінальну справу за статтею 364 Кримінального кодексу – зловживання владою чи службовим становищем. З рахунків очолюваного ним підприємства – КП «Херсонелектротранс» – за один день, минаючи систему ProZorro, було переведено суму в півмільйона гривень кількома платежами.

18.05.2016 року з розрахункового рахунку «Херсонелектротранс» було здійснено 23 платежі на рахунок ТОВ «Глобал Пром Імпорт» у розмірі нижче 30 тисяч гривень на загальну суму понад 500 тисяч гривень. Купувалося все: від клею до гумових килимків. Суму у півмільйона гривень розбили на частини для того, щоб не використовувати систему ProZorro (згідно з рішенням сесії Херсонської міськради, система онлайн аукціону застосовується за вартості товару від 30 тис.грн.) та не проводити тендерних закупівель.

Кримінальна справа, як ви розумієте, закінчилася нічим, а Єгор Устинов продовжив свою кар’єру. Можливо, саме його вміння обходити систему ProZorro і знадобилося комусь у Києві. Хоча систему і скасували «через війну та відключення електрики», але талант Устинова щодо крадіжки грошей з бюджетів нікуди не подівся.

До речі, ось цікавий документ. Це дещо інша історія, але вона не менш цікава.

Це – довідка про зарплату Устинова на посаді заступника голови голови Херсонської облради за дев’ять місяців позаминулого року. Це якраз тоді, коли він готувався зустрічати окупантів.

Порівняйте її із зарплатою наших солдатів, які померли у тому числі й через діяльність Устинова. І покажіть її тому розумнику, котрий заявив, що «30 000 гривень для солдата – це багато».

Але повернемося до Єгора Устинова, який отримав замість в’язниці нову і дуже непогану посаду. Що буде з «Київгазом» після цього – здогадатися неважко. Хоча б на прикладі фото херсонського тролейбуса під час перебування Устинова головою місцевого електротрансу:

Але це якщо киянам пощастить. Набагато логічніше припустити страшніший і сумніший результат з урахуванням діяльності Єгора Устинова та всіх його родичів під час окупації Херсона та області.

Сподіваємося, що депутати Київради таки збожеволіли, а не свідомо голосували за призначення Єгора Устинова.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus