Всі новини за 2023-01-19

549
Лише гармат натовського зразка потрібно не менше ніж 600: полковник Баранов назвав зброю, яка потрібна ЗСУ для перемоги
Україна має зброї натовського зразка більше, ніж у деяких країнах НАТО. Але для переламу у війні потрібні далекобійні системи, міномети й снаряди різних калібрів.
512
Швидкого відновлення не буде: коли в Україні рідше відключатимуть світло
Ситуація з енергопостачанням в Україні покращиться не раніше ніж у середині лютого. Після останньої масованої атаки РФ країни виник гострий дефіцит електроенергії, бо було пошкоджено вугільні електростанції.
501
У США заарештовано росіянина-творця криптобіржі, яка відмивала гроші для РФ
Мін’юст США ввів санкції щодо криптобіржі Bitzlato, звинувативши майданчик у причетності до відмивання незаконних коштів. На цьому тлі було затримано її співзасновника, росіянина Анатолія Легкодимова.
533
Банки закрили кожне п’яте відділення в Україні: Ощадбанк більше не лідер
Мережа банківських відділень в Україні скоротилася на 20% за 2022 рік, тобто закрився кожен п’ятий клієнтський офіс (загалом 1349). При цьому в рейтингу банків за кількістю відділень вперше змінився лідер – замість Ощадбанку ним став ПриватБанк.
629
Чемпіонат Італії "обікрав" футболіста збірної України
Півзахисник Спеції Віктор Коваленко віддав гольову передачу в поєдинку 1/8 Кубку Італії проти Аталанти, проте офіційний сайт Серії А відмовився зараховувати її на українця.
567
ООН надасть Україні 4 млн доларів на розмінування територій
Організація об’єднаних націй планує виділити близько 4 млн доларів на розмінування Миколаївської області.
553
У лікарні під Луганськом перебуває понад 200 мобілізованих місцевих жителів, - Генштаб
Російські загарбники продовжують зазнавати суттєвих втрат особового складу. У Луганській області було зафіксована лікарня, де розміщено понад 200 поранених осіб.
297
Польща, Фінляндія, Португалія, Іспанія та інші країни готові передати Україні танки, – Зеленський на зустрічі з Мішелем
Президент Володимир Зеленський заявив, що Польща, Фінляндія, Португалія, Іспанія та інші країни готові передати Україні танки. Наразі Україна чекає відповідного рішення від країни, яка має на них права.
235
Зеленський планував зібрати Ставку в день авіакатастрофи у Броварах, - Данілов
Президент Володимир Зеленський планував провести засідання Ставки верховного головнокомандувача, в якій мав взяти участь міністр внутрішніх справ, який трагічно загинув, Денис Монастирський.
191
Сексологиню Ілащук за три тижні після призначення так і не відправили послом у Болгарію: в МЗС назвали причину
Сексологиню Олесю Ілащук, яка стала надзвичайним та повноважним послом України у Болгарії, за три тижні після призначення так і не відправили до цієї країни. У Міністерстві закордонних справ заявили, що не можуть оформити документи для її відправлення.
543
На їхньому рахунку 80% втрат ворога на полі бою: чому війну Росії проти України назвали "війною артилерії"
У повномасштабній війні, яку Росія розв’язала проти України, сама країна-агресорка зазнала значних втрат, 80% яких припадають на успіхи української артилерії. Негласно цю війну називають війною артилерії.
631
Зеленський провів засідання Ставки: брали участь очільники ОВА та Клименко
Президент України Володимир Зеленський провів сьогодні, 19 січня Ставку верховного головнокомандувача. У засіданні взяли участь деякі глави ОВА та новий в.о. міністра внутрішніх справ Ігор Клименко.
455
Голова ОПЖЗ Херсонської області Єгор Устинов, який перебував під час окупації у Херсоні, очолив «Київгаз»
Частина Київради, причому велика, явно збожеволіла. Як повідомляють Телеграм-канали, депутати призначили заступником «Київгазу» Єгором Устиновим. Це або ознака колективного божевілля, або плювок на могили всіх загиблих від рук російських убивць українців.
278
Алека Болдвіна звинувачують у ненавмисному вбивстві українки: зірці загрожує тюремне ув’язнення
Американський актор Алек Болдвін у жовтні 2021 року під час зйомок фільму Іржа випадково вистрілив у груди з реквізитного пістолета українській операторці Галині Гатчінс.
281
"Хворі люди". Український футболіст виклав листування із родичами з Росії
Український захисник ФК Львів Олексій Дитятьєв показав, як проходило його спілкування з родичами з Росії після 24 лютого.