Всі новини за 2023-01-09

428
Суд оштрафував матір львівського школяра за булінг однокласника
Шевченківський районний суд Львова оштрафував львів’янку Наталію Пешкову, син якої обзиває та б’є однокласника. Жінка має сплатити 850 грн штрафу за булінг, а також її визнали винною у невиконанні батьківських обов’язків та присудили ще один штраф у розмірі 850 грн.
416
Японія передала Україні медичні препарати вартістю 1 млн доларів
Японські неурядові організації Peace Winds Japan і Japan Platform передали медичні препарати вартістю 1 млн доларів у найбільш постраждалі від війни регіони.
290
Стало відомо, чи отримуватимуть українці повістки у “Дії”
Уряд прийняв постанову, згідно з якою в додатку Дія повинен з’явитися електронний військовий квиток. У Мінцифри пояснили, чи надходять українцям повістки.
593
СБУ викрила «фабрику тролів»
У столиці України СБУ викрили та нейтралізували «фабрику тролів».
606
В Дніпропетровській області вивісили списки ухилянтів, омбудсмен планує перевірку
В Дніпропетровській області вивісили списки ухилянтів. Списки містять відомості, які порушують закон Про захист персональних даних.
587
Бутусов: У Соледарі ворог вийшов на позицію, з якої може вести вогонь основною трасою поставок на саме місто
Воїнкор та головний редактор Цензору Юрій Бутусов розповів у своєму Фейсбуці про обстановку у Соледарі. станом на 21.00 сьогодні.
352
У магазинах Донецька з’явилася "Рублівська" ковбаса за 3 тис. руб. Цінами шоковані навіть росіяни
В окупованому Донецьку у продажу в Першому Республіканському Супермаркеті з’явилася ковбаса Рублевська Єврейська напівсуха, яка коштує 3011 рублів і ковбаса Рублевська Брауншвейська напівсуха 2789 рублів.
590
Верховний суд призупинив виконання вироку для ексголови ЗТМК
Верховний суд призупинив виконання вироку, яким до 3,5 років позбавлення волі засудили ексдиректора Запорізького титано-магнієвого комбінату Володимира Сивака за зловживання службовим становищем на 18,6 млн гривень.
561
Підсанкційна співачка Нетребко має намір виступити в Італії: українці готують пікети
В Італії спалахує скандал через запланований виступ відомої оперної співачки з Росії Ганни Нетребко. Вона збирається виступити у театрі Петрарки в місті Ареццо 7 лютого.
532
"Унітаза і ванни немає, меблі винесли": маріупольці показали вцілілу квартиру, де побували окупанти
Загарбники винесли все, що могли, із квартир, які вціліли в окупованому Маріуполі. За традицією прихопили із собою й унітази з ваннами.
285
Окупанти почали "націоналізацію" місцевих підприємств у Нижніх Сірогозах, авіація ЗСУ завдала 17 ударів по позиціях військ РФ – Генштаб
Протягом минулої доби російська окупаційна армія продовжувала обстрілювати цивільну інфраструктуру в українських містах.
274
Патрушев заявив, що Росія не воює з Україною, а "рятує братський народ від знищення"
Російські топчиновники продовжують генерувати приголомшливі за цинізмом заяви про жорстоку війну Росії проти України. Цього разу з твердженням, що РФ воює не з Києвом, а з НАТО, виступив секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.
466
"Штурмові групи засилають одночасно з різних боків": журналіст розповів про тяжкі бої за Соледар і величезні втрати ворога
Російські війська, починаючи з 27 грудня, щоденно намагаються штурмувати Соледар у Бахмутському районі Донеччини, проте нариваються на потужну відповідь Сил оборони України.
409
У Латвії через навалу росіян хочуть змінити закон про репатріацію
Уряду Латвії пропонують внести зміни до закону про репатріацію. Це пов’язано з тим, що громадяни Росії використовують його як механізм переїзду до країни.
587
Хочуть приховати реальні втрати? РФ не публікуватиме списки загиблих у ПТУ Макіївки
Росія не публікуватиме списки загиблих російських військових внаслідок удару по ПТУ у тимчасово окупованій Макіївці Донецької області. Відомо, що внаслідок обстрілу загинуло 89 окупантів.