Всі новини за 2023-01-25

562
Двадцять штатів США через суд вимагають зупинити Байденову програму для допомоги мігрантам
Двадцять штатів США, які контролюють республіканці, звернулися до федерального суду з вимогою зупинити програму допомоги мігрантам.
294
У Португалії повідомили, як швидко введуть в експлуатацію передані Україні танки Leopard 2
Танки Leopard 2 будуть повністю введені в експлуатацію в Україні за два-три місяці.
483
Мінкульт зняв статус об’єктів культурної спадщини з пам’ятників Ватутіну та Чкалову у Києві
Міністерство культури та інформаційної політики України зняло статус об’єктів культурної спадщини з пам’ятників генералу Миколі Ватутіну та льотчику-випробувачу Валерію Чкалову у Києві.
235
У Клінтона, молодшого Буша та Обами про всяк випадок заявили, що вони здали всі секретні документи після відходу
Колишні американські президенти Білл Клінтон, Джордж Буш-молодший і Барак Обама після звільнення з поста передали всі секретні документи, які були у них, до національного архіву.
355
США просили Ізраїль відправити Україні зняті з озброєння ППО Hawk, але отримали відмову - Axios
США звернулися до Ізраїлю з проханням направити Україні системи ППО MIM-23 Hawk, зняті з озброєння та відправлені на склади.
362
У Києві хочуть перейменувати ще 27 вулиць та парків, назви яких пов’язані з Росією та радянським минулим
Київська міська рада збирає пропозиції щодо перейменування ще 27 вулиць, провулків, проспектів, парків та скверів, назви яких пов’язані з Росією та її сателітами.
587
Путін озвучив нову ціль у війні з Україною
Президент Росії Володимир Путін озвучив нову мету війни проти України.
386
Менеджера «Львіввугілля» підозрюють у розтраті майна
Виконувача обов’язків директора одного із відокремлених підрозділів держпідприємства «Львіввугілля» за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК). Про це повідомляє Офіс генпрокурора.
249
Австралія вимагатиме кримінальної відповідальності для влади РФ за війну в Україну
Австралія приєднається до інших 10 країн, які вимагатимуть притягнення керівництва росії до кримінальної відповідальності за повномасштабне вторгнення в Україну.
623
Допоміг російській владі приховати сліди масового вбивства українців: СБУ викрила уродженця Івано-Франківщини
СБУ встановила особу генерального директора двох російських фірм-підрядників, які виконали роботи з демонтажу Донецького драматичного театру в Маріуполі.
339
Катував і імітував розстріл цивільних в Ірпені – полоненому російському солдату оголосили підозру
Російському солдатові, якого у вересні взяли в полон на Херсонщині, а також його командиру повідомили о підозру через те, що вони катували та імітували розстріли мирних жителів під час тимчасової окупації м. Ірпінь у Київській області.
549
На Закарпатті судитимуть торговця автомобілями, що ввозилися в Україну, як гуманітарна допомога
У листопаді минулого року слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, у співпраці з оперативниками Управління стратегічних розслідувань, викрили злочинну схему.
396
Заступника начальника чернігівської колонії, який наказав відпустити злодія в законі «Гегу Озургетського», віддали на поруки трудовому колективу
Менський районний суд Чернігівської області звільнив від кримінальної відповідальності 1-го заступника начальника ГУ «Мінська виправна колонія» № 91 – заступника начальника установи з нагляду та безпеки, охорони та оперативної роботи Геннадія Балабатька.
258
Танки Abrams надійдуть в Україну впродовж наступних кількох місяців – Foreign Policy
Американські танки Abrams мають надійти в Україну протягом кількох наступних місяців. Сполучені Штати Америки закуплять техніку у рамках пакету військової допомоги на суму 400 мільйонів доларів.
316
Замовив убивство подружжя з дітьми, а тепер шикує в Туреччині: у Росії мільйонер через ПВК "Вагнер" знайшов, як не сидіти в тюрмі
Російський мільйонер Олександр Тютін, якого було засуджено до тюремного терміну, днями вирушив до Туреччини. 2021 року його було засуджено за вбивство чотирьох людей.