Всі новини за 2023-02-14

584
Зірка “Гри престолів” виставила на аукціон “Prozorro.Продажі” свою статуетку. Гроші підуть на ЗСУ
Ірландський актор Джек Ґлісон виставив на аукціон Prozorro.Продажі статуетку короля Джоффрі Баратеона, якого він зіграв у серіалі Гра престолів.
311
У Туреччині з-під завалів врятували 8000 людей, ще 81000 виписано з лікарень, — Ердоган
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 14 лютого заявив, що за останній тиждень пошуково-рятувальних робіт з-під завалів вдалося витягти 8 тисяч людей. 81 тисяча постраждалих вже виписалася з лікарень, решта продовжує проходити лікування.
225
Міллі: Україна не здаватиме Бахмут
Голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі називає битву в районі Бахмута наймасштабнішою за втратами на сьогодні і прогнозує, що українські сили не відступатимуть із міста.
501
Депутати можуть внести правки до законодавства для призначення Буданова головою Міноборони - Разумков
У владі продовжують шукати спосіб змінити законодавство, щоб голова української розвідки Кирило Буданов зміг стати міністром оборони.
279
Глава "Укренерго" повідомив, з яких причин відключення світла можуть відновитись
Наразі оновлення енергосистеми в Україні йде рекордними темпами, але у деяких регіонах залишаються проблеми. Відключення світла можуть відновитись з низки причин.
535
Мінфін почав знижувати ставки за облігаціями внутрішньої держпозики
Міністерство фінансів влаштувало справжній ажіотаж навколо привілейованих облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП), які банки можуть вносити до статутного капіталу, через що їх охоче розкуповують. Завдяки цьому відомство почало знижувати ставки з боргових паперів.
640
Шмигаль розповів, як РФ намагається позбавити українців доступу до водопостачання
Чимало населених пунктів України залишилися без водопостачання через відкриття шлюзів на Каховській ГЕС. Таким чином, росіяни намагаються позбавити українців доступу до водопостачання.
267
На Харківщині може з’явитися село Залужне: депутати звернулися до парламенту
Депутати Харківської обласної ради 14 лютого проголосували за те, щоб звернутися до Верховної Ради України з проханням про перейменування села Ватутіне Харківського району на Залужне, мабуть, на честь головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.
522
"Оце так дно". Розкрилася причина "щирого кохання" до Росії президента IIHF
Почесний президент Міжнародної федерації хокею (IIHF) Рене Фазель отримав громадянство Росії, а також став співвласником російського виробника яблук преміум-класу по інтенсивній технології у Краснодарському краї.
284
Україна створює екстрений запас нафти, бензину та дизеля: Шмигаль розкрив подробиці
Україна створить державний запас нафти та нафтопродуктів мінімум на два місяці. Особливі вимоги висуватимуться до зберігання палива – система має бути диверсифікованою, щоб убезпечити запаси.
498
РФ стягує до кордонів з Україною літаки для підтримки нового наступу, - FT
Західна розвідка повідомляє, що Росія накопичує літаки поблизу кордону з Україною.
375
Фатальний День народження. У Рівному загинув 14-річний підліток
Фатальний День народження. У Рівному на озері, що у парку «Хімік», троє підлітків провалилися під кригу. Двоє із них одразу вибралися із водяної пастки, а ще одному, юнаку, який того дня святкував 14-річчя, врятуватися не вдалося. Його тіло знайшли на дні водойми через кілька годин.
535
Скоро не буде кому командувати: в армії РФ підлеглі все частіше вбивають командирів, щоб не йти на смерть
Військовослужбовці армії РФ власноручно вбивають своїх командирів. Причина цього – небажання російських солдатів вирушати у гарячі точки на смерть.
551
Легендарні Bayraktar, унікальні танки Panther і ракети Brimstone: продавці зброї стають у чергу, щоб відкрити виробництво в Україні
Після візиту президента України Володимира Зеленського до Лондона і зустрічі з британським прем’єр-міністром Ріші Сунаком неабияк активізувалися британські виробники зброї.
374
Російський інженер, який розробляв бомбардувальник Ту-160, попросив притулку в США в обмін на військові секрети – ЗМІ
У США прибув російський інженер, який нібито працював на підприємстві з виробництва стратегічних бомбардувальників Ту-160 у Казані. Він заявив, що готовий надати секретну інформацію в обмін на політичний притулок.