Всі новини за 2023-02-16

350
"РФ зачекає кілька років і почне знову": коли Україна звільнить Крим, далі буде Донбас – Ходжес
Українські військові мають звільнити Кримський півострів, адже поки він під російською окупацією, Україна перебуватиме у дуже небезпечній ситуації.
302
Міністр оборони Олексій Резніков розповів про автоматизацію обліку в ЗСУ
У ЗСУ впроваджують автоматизацію логістичних процесів та обліку за допомогою німецької ERP системи SAP.
543
"Битимемося і виживемо": Зеленський відповів на загрозу Лукашенку вступити у війну
Президент України Володимир Зеленський відповів на загрозу лідера Білорусі Олександра Лукашенка про те, що Мінськ може розпочати війну разом із Росією.
416
Полонений найманець ПВК "Вагнер" розповів, що їх змушували пити воду, від якої ставало "весело"
Найманців російської приватної військової компанії «Вагнер», що воюють в Україні, змушують пити воду невідомого походження, від якої стає весело.
596
Ветеранам в Україні заплатять по 16 тис. грн: гроші отримають не всі
Ветерани війни з інвалідністю 1-ї та 2-ї групи, отриманої в результаті бойових дій, зможуть отримати по 16 тис. грн. Виплати будуть розбиті на три місяці, протягом яких виплачуватиметься по 4 тис. грн.
472
На фронті під Авдіївкою загинув молодий учитель: без батька залишилося двоє синів
На Донбасі під Авдіївкою загинув молодий учитель, батько двох дітей Ігор Бончев з Одеської області. Він чотири роки пропрацював у місцевій школі, викладав фізику та фізкультуру. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення РФ до України, він добровільно вирушив на фронт.
410
Медведчук запропонував Кремлю "план Б" по Україні: Данілов пояснив, у чому ідея кума Путіна
Після провалу російського бліцкригу в Україні Росія перейшла до плану Б, суть якого полягає в розподілі української держави за принципом Північної та Південної Кореї. Цей план Кремлю запропонував зрадник України Віктор Медведчук.
568
Парламент Молдови затвердив новий уряд: противники Санду ледь не влаштували бійку біля трибуни
Парламент Молдови у четвер затвердив прозахідний уряд на чолі з новим прем’єр-міністром Доріном Речаном. Він пообіцяв пожвавити економіку та намітити курс на Європейський Союз.
339
В Башкирії ніяк не можуть поховати ліквідованого на війні в Україні "вагнерівця": на похорон немає грошей
У Башкирії ніхто не хоче ховати ліквідованого в Україні вагнерівця. Родина відмовляється це робити, а знайомі кажуть, що не мають на це грошей. Дійшло до того, що через соціальні мережі шукають спонсора похорон.
580
"Покликаний громадянин просто не рахується за людину": блогер з ОРДО розповів про жорстокі методи "командувача 1 АК ДНР"
Так званий командувач 1 АК ДНР кадровий російський військовослужбовець, генерал-майор ЗС РФ із позивним Туман виявився банальним бездарем і боягузом, якого надіслали з Генштабу РФ.
474
Журнал TIME розмістив на обкладинці фото з підвалу у Ягідному, де окупанти майже місяць утримували українців
Щотижневий американський журнал TIME знову присвятив обкладинку одного зі своїх випусків темі війни в Україні. На титульну сторінку видання потрапило фото підвалу школи в селі Ягідне на Чернігівщині, де російські загарбники близько місяця утримували чи не все його населення.
588
У Києві СБУ викрила канал нелегальних перевезень до тимчасово окупованих Криму і Донецька
У Києві правоохоронці ліквідували канал нелегальних перевезень до тимчасово окупованих Криму і Донецька. Вартість квитка становила 250 євро в одну сторону.
326
Суд відправив до СІЗО двох виховательок столичного дитсадка, де катували дітей
У Києві правоохоронці викрили чотирьох виховательок, які катували дітей у столичному приватному корекційному дитсадку. Двом з них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
202
На Київщині поліцейські врятували чоловіка, який хотів накласти на себе руки після конфлікту із співмешканкою
В селі Олізарівка Київської області правоохоронці врятували чоловіка, який намагався повіситись. На такий крок мешканець регіону пішов через конфлікт із співмешканкою.
328
Запросив Ізраїль долучитись до реалізації нашої формули миру: Зеленський про переговори з главою МЗС Коеном
У четвер, 16 лютого, міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен прибув до Києва. У дипломата заплановані переговори з президентом України Володимиром Зеленським, який, за їхніми результатами, запросив Ізраїль взяти участь у реалізації нашої формули миру.