Всі новини за 2023-03-09

478
Росія планує напади на Молдову: Подоляк пояснив фейки про "теракт" у Придністров’ї
Україна не збирається чинити якісь теракти в окупованому Росією Придністров’ї. Подібні звинувачення – частина планів російського агресора щодо нападу на Молдову. Окупанти хочуть влаштувати у країні державний переворот.
395
Лукашенко ввів страту за "держзраду"
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко посилив покарання за державну зраду. Тепер за такий злочин він хоче засуджувати до страти чиновників та військових.
288
Тіла подружжя розкидало двором: з’явилися подробиці ракетного удару по Львівщині
Російські окупанти вночі 9 березня вдарили ракетами по селу Велика Вільшаниця у Львівській області. Внаслідок ракетного удару загинули одразу дві родини - 5 осіб. Тіла загиблого подружжя викинуло з будинку вибуховою хвилею.
437
Зеленський знову закликав до санкцій проти атомної галузі РФ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн питання санкційного тиску на РФ за терор проти нашої країни. Зокрема, закликав запровадити обмеження проти атомної галузі країни-агресорки.
279
Якщо Іран не зупинити, розпочнеться ядерна війна, - прем’єр Ізраїлю
У світі розпочнеться ядерна війна, якщо Ірану дозволять отримати атомну зброю. Це змінить світ та стане великою проблемою для всіх.
313
У Росії закотили істерику, звинувативши "підлих канадців" у "справжньому вбивстві" російських спортсменів
Відомий радянський тренер із фігурного катання Тетяна Тарасова наїхала на триразову олімпійську чемпіонку Тессу Віртью.
197
У батька дитячої омбудсменки з РФ хакери знайшли дитяче порно: Львова-Бєлова депортує українських дітей з окупованих територій
Українські хакери зламали пошту 60-річного директора Краснодарського музичного театру в РФ Олексія Львова-Бєлова, який є батьком російського дитячого омбудсмена Марії Львова-Бєлова.
619
У день народження Шевченка Зеленський провів зустріч з українськими художниками: ми маємо більше розповідати світові про Україну та цю війну
У 209-ті роковини від дня народження українського письменника, художника та мислителя Тараса Шевченка президент Володимир Зеленський провів зустріч із діячами культури та мистецтва.
288
Більшість країн світу чекають на перемогу України у війні, - Єрмак
Більшість країн світу зараз чекають на перемогу України у війні. Навіть ті, які не можуть голосно про це говорити.
227
Атаки РФ на енергосистему в Україні є воєнним злочином, - глава Єврокомісії
Російські атаки на енергетичну систему в Україні є воєнним злочином.
398
Голова ЄК позитивно оцінила антикорупційний прогрес України, - Зеленський
Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн позитивно відреагувала на нові антикорупційні кроки України, які є важливими для євроінтеграції.
428
У Запоріжжі після обстрілів проблеми зі світлом, енергетики вже працюють
Сьогодні, 9 березня, після російських ракетних атак в Запоріжжі зафіксовано проблеми з електроенергією, проте електрики вже розпочали відновлювальні роботи.
408
В Італії затримали пів сотні мафіозі
Італійські правоохоронці 9 березня затримали 49 осіб у межах спеціальної операції проти клану калабрійської мафії Ндрангета.
512
Мобіки з Калінінграда готові до в’язниці та зґвалтування, аби лише не йти в атаку
Російські окупанти, мобілізовані в Калінінградській області РФ, відмовляються йти в атаку, вважаючи за краще сісти за грати, або зазнати тортур та зґвалтування.
551
Буданов про повітряну операцію ГУР в Маріуполі: ми виграли час і зруйнували задум ворога
Унікальна повітряна операція ГУР МО та армійської авіації у березні-квітні 2022 року більш ніж на місяць подовжила ефективну оборону гарнізону Маріуполя на Азовсталі, передає Обозреватель.