Всі новини за 2023-03-13

314
У ЄС розробляють свою версію закону про "іноземних агентів", - Politico
Європейський Союз розробляє свою версію закону, який змусить неурядові групи, консультанти та наукові установи розкривати будь-яке фінансування з-за меж ЄС.
634
Зміни до держбюджету України: Зеленський розповів, на що підуть гроші
Уряд запропонував Раді затвердити зміни до держбюджету України. Майже всі нові заплановані витрати хочуть спрямувати на оборону.
624
"Виглядав втомленим": поліція оштрафувала водія за "сп’яніння"
Правоохоронці не повинні складати адміністративні протоколи на водіїв за керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння лише за те, що вони виглядають стомленими та не можуть фізіологічно здати аналізи.
490
Ексглава Мюнхенської конференції закликав створити контактну групу щодо мирного врегулювання в Україні
Колишній глава Мюнхенської конференції Вольфганг Ішингер закликав створити контактну групу щодо мирного врегулювання війни в Україні, яку розв’язала Росія. Вона змогла б сформувати ядро чи бодай частину посередницької групи, якщо справа дійде до переговорів Києва й Кремля.
646
Бійці виносять пораненого побратима з поля бою в Бахмуті
У мережі опублікований відеозапис, на якому зафіксовані фрагменти евакуації пораненого українського воїна з поля бою у Бахмуті.
488
У Києві затримали вуличну ворожку-гіпнотизерку, яка цинічно ошукала жінку
Столичні оперативники затримали «ворожку», яка пограбувала киянку.
431
Ексменеджер з Росії відсудила 7,7 млн гривень у «Нафтогазу»
Колишня директорка закупівель «Групи Нафтогаз» Ольга Бородіна виграла судову справу проти акціонерного товариства «НАК «Нафтогаз України».
622
Українська поліція почала частіше штрафувати за тріщину на лобовому склі
2023 року в Україні поліцейські почали частіше притягувати до адміністративної відповідальності водіїв, які керували автомобілями з тріщинами на лобовому склі.
260
Суд пояснив, хто відповідає за дерево, що впало на автомобіль
Під час негоди в Україні часто дерева падають на автомобілі, завдаючи їх власникам серйозних матеріальних збитків. Але іноді дерева падають навіть у сонячну погоду через неналежний стан.
558
Японія може передати Україні танки, БМП та РСЗВ
У Японії запропонували передати Україні у рамках військової допомоги для боротьби з російським вторгненням бронетехніку та реактивні системи залпового вогню.
605
У Москві рубають ліси та заповідні парки для встановлення ППО
Одразу у кількох районах Москви почали вирубування лісу, щоб встановлювати там засоби протиповітряної оборони.
298
В УПЦ МП заявили, що не підуть із Лаври, лякають “початком апокаліпсиса”
Намісник Свято-Успенського монастиря УПЦ МП, який поки що займає частину Києво-Печерської Лаври, митрополит Павло заявив, що має намір до останнього відстоювати свої права і не звільняти територію Лаври.
380
Міжнародний кримінальний суд відкриє дві справи щодо воєнних злочинів РФ в Україні, – NYT
Міжнародний кримінальний суд має намір відкрити дві справи щодо воєнних злочинів, пов’язаних з російським вторгненням в Україну. Суд домагатиметься видачі ордерів на арешт кількох осіб.
622
Дарницьке депо ремонтуватиме краматорська фірма та компанія вінницького сімейства бізнесменів
В КП Київпастранс вирішили причепурити Дарницького депо, замовивши на понад 11 млн гривень капітальні ремонти в двох його будівлях.