Всі новини за 2023-04-15

207
Європарламент має намір жорстко обмежити використання штучного інтелекту - Financial Times
Європарламент готує нові жорсткі заходи щодо використання штучного інтелекту (ІІ), зокрема планує змусити розробників чат-ботів повідомляти, чи використовують вони матеріали, захищені авторським правом.
245
Шмигаль повідомив, що у США обговорював із місцевим бізнесом аналог плану Маршалла для України
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками свого візиту до Вашингтона повідомив, про що йшлося на переговорах під час його поїздки до США. На зустрічі з американськими підприємцями прем’єр обговорив аналог плану Маршалла для України.
613
Рейтинг схвалення – 40%. Байден дуже ризикує програти майбутні президентські вибори в США - Politico
Рейтинг схвалення роботи Джо Байдена на посаді президента США вагається близько 40%. Це може означати низькі шанси глави держави перемогти у боротьбі за переобрання у 2024 році.
552
Законодавці штату Монтана заборонили китайську соцмережу TikTok
Палата представників штату Монтана ухвалила законопроект, який забороняє роботу соцмережі TikTok.
598
Вдале нічне полювання на бронетехніку РФ показали ЗСУ
Нічне полювання військовослужбовців із 61-ї Окремої механізованої Степової бригади Збройних сил України показали на відео.
464
На Київщині завідуючу амбулаторії затримали за хабарництво
Завідуючій однієї з амбулаторій загальної практики сімейної медицини на Київщині висунули за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК). Про це повідомляє обласна прокуратура.
538
На Хмельниччині ще одна релігійна громада перейшла до ПЦУ
До ПЦУ перейшла релігійна громада Свято-Параскевинської парафії Киликиєва Ганнопольської громади, що на Шепетівщині Хмельницької області. Рішення ухвалили шляхом голосування під час зборів у центрі села 12 квітня.
361
Під Києвом повністю згоріла церква в честь Матрони Московської
13 квітня о 20:50 до оперативно-диспетчерської служби Вишгородського району надійшло повідомлення про загорання церкви Святої Мотрони Московської у с. Гута Межигірська Петрівської об’єднаної територіальної громади. На місце події було направлено вогнеборців.
263
Фінляндія запустить новий ядерний реактор
Фінляндія запустить ядерний реактор Олкілуото-3 вже з ночі 16 квітня, хоча попередньо запуск був запланований на понеділок, 17 квітня.
517
На Хмельниччині від початку повномасштабної війни УПЦ (МП) залишили 178 парафій
На Хмельниччині від початку повномасштабної війни з Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) вийшли 178 релігійних громад, з яких 148 перейшли в Православну Церкву України.
437
У Мін’юсті сказали, що буде з причетними до страти українського військового
У Міністерстві юстиції України заявили, що особи, причетні до страти нашого військового, яка була знята на відео, можуть постати перед українським судом. Крім того, такі справи може розглядати і Міжнародний кримінальний суд у Гаазі (Нідерланди).
272
Годжес – про наступника Путіна: хай хто прийде, гірше вже бути не може
Наступник Володимира Путіна на посаді президента Росії не зможе переплюнути нинішнього кремлівського лідера. Хто би не прийшов до влади в РФ, гірше вже не буде.
290
"Нікому йти?" У Москві скасували парад на 1 травня: українці відреагували
Цього року в столиці країни-агресора РФ Москві вирішили скасувати традиційний парад на 1 травня. Його побоялися проводити через підвищений рівень терористичної небезпеки, писали у росЗМІ.
290
Мудрик зробив другу результативну дію у "Челсі"
Український півзахисник лондонського Челсі Михайло Мудрик віддав результативну передачу у 31-му турі чемпіонату Англії у Прем’єр-лізі. Футболіст збірної України асистував Конору Галлахеру у матчі проти Брайтона.
434
Українські моряки за добу знищили 18 окупантів та ворожий міномет
Українські захисники продовжують в активному темпі нищити російських окупантів. До демілітаризації та безпосередньої ліквідації ворога залучено всі формування Збройних сил України.