Всі новини за 2023-04-21

650
Трамп випереджає основного конкурента у перегонах за висування від республіканців на пост президента
Колишній президент США Дональд Трамп впевнено лідирує серед ймовірних претендентів на місце кандидата на посаду глави держави від Республіканської партії на виборах 2024 року.
626
Команда Байдена вмовила співробітника ЦРУ підписати листа про визнання даних з ноутбука Хантера рукою Кремля
Колишній заступник директора ЦРУ Майкл Морелл на допиті в Палаті представників Конгресу США зізнався, що за листом про визнання російською пропагандою даних із ноутбука сина президента США Хантера Байдена стояли команда Джо Байдена та Ентоні Блінкен.
600
Вимагав 860 тисяч гривень. У Рівненській області чиновника затримали при отриманні хабара
Правоохоронці затримали чиновника з Рівненської області на отриманні хабара у розмірі 860 тисяч гривень. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.
350
Україні необхідно готуватися до можливого блокування РФ “зернової угоди”, – посол у Туреччині
Україна має розробити альтернативні варіанти експорту на випадок, якщо Росія вирішить заблокувати дію зернової угоди після 18 травня.
390
Нацгвардійцю заочно повідомили підозру у дезертирстві та держзраді
Заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю строкової служби однієї з військових частин Нацгвардії за фактами дезертирства та державної зради (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 КК ). Про це повідомляє спецпрокурора у військовій та оборонній сфері Південного регіону.
566
Збиткі при закупівлі харчів для ЗСУ: ексзаступнику міністра оборони висунули підозру
ДБР та НАБУ повідомили нову підозру колишнім заступнику міністра оборони та т.в.о. директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів. Вони під час закупівлі продуктів для армії завдали збитків державі на мільйони гривень.
422
ВАКС відмовив ексголові «Нафтогазу» у поверненні застави
Вищий антикорупційний суд залишив без розгляду клопотання адвокатів підозрюваного у незаконному преміювання ексголови НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва про зміну йому запобіжного заходу на особисте зобов’язання.
335
Арештанта засудили за спробу підкупу заступника керівника Київського СІЗО
У Києві арештанта засудили за спробу підкупу заступника керівника Київського СІЗО.
388
Ексспівробітнику ГУР Червінському висунули підозру через обстріл аеродрому «Канатове»
Повідомлено про підозру військовослужбовцю, колишньому виконувачу обов’язків командира однієї із частин Сил спеціальних операції, Роману Червінському.
421
На Рівненщині заступник командира частини платив "бойові" ексдружині та доньці, які були в тилу
На Рівненщині заступник командира військової частини виплачував бойові доплати своїм колишній дружині та доньці, які є військовими, але від початку повномасштабного вторгнення перебували на території області.
608
В Орбана знову істерика через заяву Столтенберга про вступ України в НАТО
Одіозний глава уряду Угорщини Віктор Орбан укотре виявив своє зневажливе ставлення до України.
327
На Хмельниччині викрито групу лікарів, котрі підробляли медичні довідки
На Хмельниччині викрито групу лікарів, що організували «бізнес» на підробленні медичних довідок. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.
532
Сотні мільйонів євро за розкіш не жити в Росії: на Лазуровому березі знайшли маєтки російської еліти
Другий рік Росія веде віроломну кровопролитну війну проти України, проте це не заважає представникам тамтешньої еліти відпочивати на закордонних курортах у власних шале та дачах.
304
У США тикнули Путіна носом, що війна в Україні не результат, а причина розширення НАТО
Російський диктатор Володимир Путін допустив серію серйозних прорахунків, коли розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Розв’язана ним війна стала причиною розширення НАТО.
588
Більше жодних Пушкіних і Суворових. Зеленський підписав закон про деколонізацію топонімів
Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про географічні назви" щодо деколонізації топонімії та впорядкування використання географічних назв у населених пунктах України.