Всі новини за 2023-04-28

205
12 років за ґратами: суд покарав трьох окупантів, які воювали під Бахмутом
Суд запроторив за ґрати трьох окупантів, котрі воювали під українським містом-фортецею Бахмутом Донецької області. Воєнні злочинці отримали по 12 років ув’язнення.
277
На щастя, встигла: у Дніпрі вівчарка розбудила своїх господарів перед тим, як прилетіла російська ракета
Під час чергової масованої атаки Росії по Дніпру в ніч на 28 квітня одній з місцевих родин вдалося дивом врятуватися від загибелі. Українців розбудив їхній собака перед тим, як ворожий снаряд влучив у їхній дім.
254
Зеленський підтримав петицію про створення Національного Пантеону Героїв України. Документ
Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо створення Національного Пантеону Героїв України. Він підтримав таку ініціативу.
213
Хороші росіяни? В комп’ютерній грі Minecraft російські діти розважаються війною проти ЗСУ
Російські діти обрали для себе дуже жорстоку розвагу – у відомій комп’ютерній грі Minecraft вони імітують війну проти ЗСУ. Також геймери знищують символіку України у грі.
470
У Держдумі заявили, що "ніхто не має права диктувати умови МОК", і відразу ж висунули до нього свою вимогу
Депутат Державної думи Дмитро Свищев вимагає від Міжнародного олімпійського комітету (МОК) зняти будь-які обмеження щодо допуску російських спортсменів до змагань.
409
Офтальмолог з Маріуполя видавала росіянам поранених українських військових
Прокурори Донецької обласної прокуратури з’ясували, що робітниця Обласної лікарні інтенсивного лікування міста Маріуполь здавала окупантам поранених українських військових.
369
Жданов відповів, чому надводні дрони не атакують кораблі РФ у відкритому морі
Військовий експерт Олег Жданов назвав ймовірну причину, через яку надводні бойові дрони не атакують російські кораблі в морі, передає УНІАН.
330
Гаррі Каспаров: Український прапор у Севастополі – це закінчення війни та початок звільнення Росії
Будь-яка диктатура потребує міфології. Путінська міфологія – це міфологія переможця, того, хто відроджує Російську імперію. Війна проти України готувалася давно. Буквально від початку свого правління Путін дивився на Україну як на важливий плацдарм для розширення свого впливу.
462
"Ненавидимо ще більше!" Путін оголосив "годину Х" для українців в окупації: чим це загрожує
Російський диктатор підписав указ, згідно з яким громадяни України на окупованих територіях та власники так званих паспортів ДНР та ЛНР до 30 вересня 2023 року мають отримати російське громадянство.
397
ЗСУ завдали 12 ударів по позиціях ворога: уразили пункти управління, склади з боєприпасами та скупчення живої сили – Генштаб
Упродовж доби українські захисники завдали 12 ударів по позиціях ворога на фронті. Зокрема, авіація Сил оборони за добу завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога.
593
Філіп Кіркоров оголосив себе Примадонною
Не секрет, що російський артист-путініст Філіп Кіркоров зараз намагається зробити все, аби про нього не забули шанувальники. Заради цього він не тільки наважується на тотальне омолодження своєї творчості, а й лягає під ніж пластичного хірурга, щоб мати стрункий і привабливий вигляд.
505
Як розрізнити Путіна та його двійників: Піонтковський вказав на красномовні деталі
Останнім часом у медіапросторі все частіше обговорюють двійників Путіна та як відрізняти їх від справжнього російського диктатора. Ймовірно, це питання набуло таких масштабів, що наявність двійників спростували вже у Кремлі.
478
"Закривав очі на важливі речі". Відомий український співак покаявся за концерти в Росії після 2014 року
Відомий український співак, лідер проєкту BAH.ROMA Роман Бахарєв, який брав участь у Нацвідборі на Євробачення 2019, випустив нову пісню 199,9, яку присвятив мертвому другу - товаришу з країни-окупанта, який підтримує жахливу війну.
224
Окупанти ввечері п’ятниці обстріляли Білозерку: є загибла та поранені
Ввечері п’ятниці, 28 квітня, росіяни обстріляли Білозерку Херсонської області. Через атаку одна людина загинула, три отримали поранення.
551
Данія виділить на відбудову України мільярд євро
Уряд Данії запустив нову програму підтримки України на 2023 рік, у межах якої виділить один мільярд євро.