Всі новини за 2023-06-09

630
СБУ арештувала активи російського депутата в Україні на понад ₴180 млн
За матеріалами Служби безпеки арештовано українські активи заступника голови Бєлгородської обласної думи РФ, власника групи компаній «Агро-Білогір’я» Володимира Зотова.
189
Окупант поскаржився на втрати РФ на фронті: з 70 людей їх лишилося 15
Російський військовослужбовець у телефонній розмові розповів, що їх армія зазнає значних втрат при спробі захопити нові території.
592
У російському Владимирі підпалили військкомат: підозрюють місцеву чиновницю
У Росії заарештували чиновницю, яка намагалася підпалити будівлю військкомату у Владимирі. "Хуліганство" може обійтися їй штрафом у розмірі до мільйона рублів або позбавленням волі на строк до 7 років.
274
"Прошу одного – щоб закінчилося пекло": сестра Єфросініної, яка проживає у РФ, заговорила про війну і настання миру
Молодша сестра української телеведучої Марії Єфросініної Єлизавета Ющенко, яка мешкає в Росії, згадала, що в її рідній країні триває війна.
307
У Пентагоні назвали дату нового засідання у форматі "Рамштайн": говорити будуть про "небесний щит" для України
Чергове засідання донорів військової допомоги для України у форматі "Рамштайн" відбудеться у столиці Бельгії, Брюсселі, 15 червня.
568
Українці масово провалюють нові іспити на посвідчення водія: в МВС розкрили статистику
Більшість кандидатів провалюють іспит на посвідчення водія за новою системою. Усього чверть змогла пройти теоретичне тестування та близько третини – практичне.
198
Кіберполіція викрила злочинну групу, яка привласнила понад 2 млн грн за допомогою фішингу
Зловмисники використовували фішингові посилання для отримання даних банківських карток громадян і надалі привласнювали гроші з їхніх рахунків. Шістьом фігурантам правоохоронні органи оголосили про підозру, їм може загрожувати до 12 років ув’язнення.
449
Підрив Каховської ГЕС: рівень води у Херсоні та області знизився
На Херсонщині продовжує знижуватися рівень води після затоплення, що сталося через підрив росіянами Каховської ГЕС. Надвечір 9 червня рівень води становить 5 метрів.
227
На Запоріжжі основні бої відбуваються вночі та на світанку, Україна ще не застосовувала основні сили – La Repubblica
Оскільки на рівнині приховати рух практично неможливо, основні бої на Запорізькому напрямку відбуваються вночі та на світанку. Таким чином українські захисники намагаються сховатися від російської артилерії.
280
У США хочуть закликати Байдена передати Україні ATACMS: до Конгресу внесли резолюцію
Американські конгресмени, республіканці та демократи, внесли до парламенту резолюцію із закликом до адміністрації президента США Джо Байдена розпочати постачання далекобійних ракет ATACMS до України.
467
«Борці з Сатаною»: на Росії злили базу воєнкомів та відомості про їхні сім’ї та майно
На Росії після величезних втрат на полях «спєциальной воєнной опєрациі» до когось, вочевидь, стало доходити, що місцевих пейзан відправляють в Україну на забій. І це викликало обурення.
344
Українські аграрії оголосили дзеркальний страйк: до країни не пустять фури з Польщі
Українські аграрії проведуть дзеркальний страйк у відповідь на протест польських фермерів. Представники українського агробізнесу перестануть пускати в Україну польські вантажівки, як це робить польська сторона з українцями.
231
Понад 80% українців проти територіальних поступок, навіть якщо війна триватиме довше – опитування КМІС
84% українців вважають неприпустимими територіальні поступки РФ, навіть якщо війна триватиме довше і будуть інші загрози.
225
Венеціанська комісія рекомендувала Україні відкласти імплементацію закону про олігархів
Венеціанська комісія рекомендувала Україні відкласти імплементацію закону про олігархів через війну, сказав міністр юстиції Денис Малюська у відеозверненні.
323
Польський генерал заявив, що Угорщині не місце в НАТО через позицію Орбана
Якщо угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан шантажуватиме країни-члени НАТО, країну варто виключити з Альянсу.