Всі новини за 2023-07-05

592
В Україну не повернулося 1,5% чоловіків, виїхавших через систему «Шлях»
З початку цього року у визначений термін – протягом 60 діб – вчасно не повернулися 1,5% осіб, які цього року виїжджали з України по системі «Шлях».
510
НАЗЯВО припинило перевірку на плагіат дисертацій міністра Лісового та нардепа Бабака
Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) припинило розгляд можливого плагіату в дисертаціях міністра освіти та науки Оксена Лісового та голови комітету Верховної Ради Сергія Бабака, попри рекомендації провідних юристів.
324
"Сподіваюся, нічого не здамо": воїнкори РФ прогнозують перерізання дороги Горлівка-Бахмут українською армією
Російські військові кореспонденти підтверджують серйозні проблеми армії РФ під Бахмутом Донецької області та повідомляють про снарядний голод загарбників.
443
Гіркін зробив важливе уточнення щодо Кліщїївки: "ЗСУ зайняли важливу висоту"
Екс-офіцер ФСБ РФ Ігор Гіркін-Стрєлков у своєму Телеграм-каналі зробив важливе "уточнення" щодо ситуації на Бахмутському напрямку:
466
Попри обхід санкцій: нафтогазові доходи Росії падають – ОП
Попри спроби обійти санкції, доходи Російської Федерації від нафтогазового сектору продовжують знижуватися. За перші три місяці на продажі нафти та газу Росія заробила на 22 % менше ніж прогнозувала.
476
Ексдиректор музею на Волині наказав головбуху виплачувати йому незаконні надбавки
Прокурори Луцької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення колишнім директором Музею історії сільського господарства Волині службового підроблення та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем.
447
Злата Огнєвіч виступала в Сумах у день потужної ворожої атаки: співачка розповіла про порятунок
Відома українська співачка Злата Огнєвіч активно гастролює Україною з благодійними концертами. Так, 3 липня вона побувала у Сумах. Саме цього дня російські окупанти вчинили черговий акт тероризму, жорстоко атакувавши місто дронами.
587
Зеленський: максимально працюємо, щоб наша спільна безпека на саміті НАТО перемогла
Україна за тиждень до саміту НАТО у Вільнюсі робить усе задля "перемоги спільної з Європою безпеки" під час ключової зустрічі. Чи стане саміт історичним, наразі залежить від партнерів України на Заході.
408
Квитки купити було неможливо: в РФ трапився серйозний збій Російської залізниці через ІT Army України
У Росії 5 липня стався масштабний збій у роботі онлайн-сервісів Російської залізниці. Через атаку українських хакерів у РФ упродовж кількох годин неможливо було придбати квитки на потяг через вебсайт і мобільний застосунок "РЖД".
500
"От до чого докотилася "супердержава": Вчинок російських спортсменок описали словами "величчю засмерділо"
Вчинок російських спортсменок, які зі зміненими іменами заявилися на Панарабські ігри як члени збірної Сирії, викликав бурхливу реакцію у вболівальників. Російські любителі спорту вважають, що це принижує їхню країну.
280
НАБУ проводить обшуки в народної депутатки від "Слуг народу" Людмили Марченко в Тернополі
Попередньо, її помічника затримали на отриманні хабаря за внесення людей до системи "Шлях" для подальшого виїзду за кордон військовозобов’язаних.
447
Українці скаржаться на обмінники: старі долари не приймають навіть після вимог НБУ
В Україні з 1 липня оновилися правила обміну валюти – обмінники зобов’язали приймати старі купюри долара, якщо вони сильно пошкоджені. Проте скарги українців на дії "валютників" не припинилися.
474
Шмигаль запропонував "заморозити" тарифи на воду до кінця війни
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що до кінця війни в Україні не слід підвищувати тарифи на воду для населення. Компенсувати великі витрати водоканалів глава уряду запропонував за рахунок місцевих бюджетів.
465
Ситуація на фронті сьогодні, 5 липня
Російські війська намагаються наступати на Донеччині на чотирьох напрямках, а українські військові знищили 8 артилерійських засобів окупантів на вогневих позиціях.
466
В окупованій Волновасі влаштували "бавовну" в будівлі "адміністрації"
В окупованій Волновасі на Донеччині ввечері 5 липня прогриміла "бавовна". Окупанти звинуватили Збройні сили України в обстрілі "адміністрації" міста із РСЗВ.