Всі новини за 2023-07-13

574
На фронті загинув активіст із Бердянська, який організовував проукраїнські мітинги в окупованому місті
Бердянський активіст Віталій Шевченко загинув на фронті. Він був підприємцем, власником туристичної агенції "Темеринда".
344
"На його місці я був би обережним із тим, що їм": Байден порадив Пригожину остерігатися отруєння
Президент США Джо Байден порадив власнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину остерігатись отруєння. Також він звернув увагу на те, що наразі ніхто не знає – де саме перебуває Пригожин і у якому стані.
530
Чемпіонці Wimbledon-2023 стадіон у Лондоні влаштував овації після слів про Україну
Українська тенісистка Людмила Кіченок після перемоги в міксті на Wimbledon-2023 залишила патріотичне послання. Під час флеш-інтерв’ю на центральному корті у Лондоні 31-річна дніпрянка присвятила свій успіх Україні.
603
У Хмельницькому педофіла-вбивцю засудили до 14 років ув’язнення
На Хмельниччині до 14 років за ґратами засуджено хлопця, який зґвалтував, пограбував та вбив неповнолітню дівчину. Про це повідомляє обласна прокуратура.
492
У Донецьку снаряди накрили відому військову базу окупантів
В окупованому Донецьку під обстріл потрапив район заводу "Топаз", на території якого розташована база військ РФ. Про це повідомляють місцеві паблики.
241
Угода України та Швеції про обмін даними дозволить українським пілотам навчання на винищувачах Gripen – ЗМІ
Україна та Швеція у середу, 12 липня, зобов’язалися розширювати військову співпрацю. Сторони уклали дві оборонні угоди. У тому числі й про обмін секретними даними.
397
Українська тенісистка виграла Wimbledon-2023
Відома українська тенісистка Людмила Кіченок стала чемпіонкою Wimbledon-2023 у міксті. Разом зі своїм партнером – Мате Павічем із Хорватії – 31-річна уродженка Дніпра перемогла дует Йоран Фліген (Бельгія) / Сюй Іфань (Китай) 6:4, 5:7 (9:11), 6:3.
585
До гарантій безпеки для України від G7 доєдналися вже 6 країн, - Зеленський
Декларацію щодо гарантій безпеки для України, яку погодили на саміті НАТО у Вільнюсі лідери "Великої сімки" (G7), підтримали ще шість країн.
595
Зернова угода: У Ердогана не прогнозують кризи і чекають на розмову з Путіним
Туреччина планує уникнути кризи з боку Росії щодо "зернової угоди". У країні також готуються до переговорів президента Реджепа Тайіпа Ердогана із російським диктатором Володимиром Путіним.
480
ЗСУ просуваються під Бахмутом і на Південному напрямку, - Маляр
Збройні сили України продовжують наступати у Донецькій та Запорізькій областях, мають частковий успіх та нині закріплюються на досягнутих рубежах.
581
Зеленський після повернення з Вільнюса провів нараду із СБУ та розвідкою щодо ситуації в Україні
Президент Володимир Зеленський після повернення з Вільнюса, де проходив саміт НАТО, провів нараду з керівниками спецслужб щодо ситуації з безпекою в Україні.
587
Пентагон підтвердив доставку касетних боєприпасів в Україну
Сполучені Штати Америки сьогодні, 13 липня, підтвердили доставку касетних боєприпасів до України
553
Окупанти обстріляли Херсонську область
Росіяни вкотре обстріляли Херсонську область. Через сьогоднішній ворожий обстріл Дудчан постраждав літній чоловік.
297
Голова Вінницької ОВА «Веселий перець» Сергій Борзов: віджаті квартири у солдатів і держави, дружина-нардеп із бізнесом у Криму, тесть із бізнесом у Москві
Не встигла країна оговтатися від іспанської вілли одеського воєнкома і покатушок по берегу Світязя на елітному позашляховику його київського колеги, як виявилося, що голова Вінницького ТЦК Роман Потерлевич отримав квартиру, яка спочатку призначалася для бійця.
466
На Львівщині на хабарі затримали заступника міського голови Червонограда
На хабарі затримали заступника міського голови Червонограда Львівської області Миколу Мисака. Про це повідомив керівник ГО «Дорожній контроль Захід» Олександр Клімов у Facebook.