Всі новини за 2023-08-09

497
Поклали життя за рідну домівку: на фронті загинули військові з Рівненщини Іван Назарчук та Ярослав Стадницький
Двоє жителів Полицької територіальної громади на Рівненщині віддали своє життя за майбутнє України без російських окупантів – 47-річний Іван Назарчук та 43-річний Ярослав Стадницький.
599
"Завдання в усіх одне": Зеленський обговорив із Залужним і командувачами ЗСУ плани на найближчий час
Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача у спеціальному форматі – у найвужчому колі ключових осіб. Глава держави з командувачами ЗСУ обговорили плани настання української армії найближчим часом.
517
Окупанти планують відкрити "кузню ФСБшників" в окупованому Мелітополі - ЦНС
Російські загарбники планують перетворити окупований Мелітополь Запорізької області на навчальний центр для майбутніх працівників ФСБ та поліцаїв. Цю "кузню кадрів" ворог вже незабаром відкриє у приміщенні захоплених вишів.
527
Панін оприлюднив інтимне листування з Кіркоровим, з яким мав секс
Скандально відомий російський актор Олексій Панін оприлюднив особисте листування зі співаком Філіпом Кіркоровим як доказ, що вони мали інтимні стосунки.
502
Бійці КОРДу ліквідували окупантів, які запускали дрони з даху будинку в Олешках
Бійці спецпідрозділу КОРД ліквідували російських окупантів, які запускали дрони з даху багатоповерхівки в Олешках Херсонської області.
625
Корупція в порту Південний: справу передали до суду
Завершено слідство у справі стосовно ексміністра інфраструктури Андрія Пивоварського та його першого заступника Володимира Шульмейстера. Про це повідомляє САП.
481
Посягав на суверенітет України: Справу ватажка "ДНР" Пушиліна передали до суду
Ватажка терористів "ДНР" Дениса Пушиліна заочно судитимуть. Йому інкримінують колабораціонізм і посягання на суверенітет України.
301
Про боєприпаси та техніку. Командувачі ЗСУ провели нараду з партнерами, - Зеленський
Сьогодні, 9 серпня, відбулася нарада українських командувачів ЗСУ та керівника Офісу президента Андрія Єрмака з партнерами. Обговорили постачання Україні техніки та боєприпасів.
416
Обов’язкову евакуацію можуть провести у понад 50 населених пунктах Куп’янського району
Із 53 населених пунктів Куп’янського району, розташованих близько до зони бойових дій, може бути проведена обов’язкова евакуація цивільного населення та примусова евакуація дітей.
226
У США суд оштрафував Twitter: Соцмережа перешкоджала при розслідуванні справи Трампа
Суд у США оштрафував соціальну мережу Twitter через зволікання та перешкоджання з розслідуванням справи експрезидента Дональда Трампа.
486
Розбито храм і магазини, будинки – без шибок: Що відомо про наслідки удару по Запоріжжю
Сьогодні ввечері, 9 серпня, російські окупанти завдали ракетного удару по житловому кварталу Запоріжжя. Зруйновано храм, пошкоджено магазини та будинки. Відомо вже про 2 загиблих, ще як мінімум 7 людей постраждали.
387
Зеленський подякував Шольцю за постачання додаткових пускових установок Patriot
Президент Володимир Зеленський сьогодні, 9 серпня, висловив подяку канцлерові Німеччини Олафу Шольцю за постачання нового озброєння для України.
597
Дружина скандального "слуги" Торохтія доводить до банкрутства державне підприємство – ЗМІ
Дружина скандального "слуги народу" Богдана Торохтія Аліна Левченко доводить до банкрутства державне підприємство, яке з грудня 2019 року належить до сфери управління Фонду державного майна України.
393
Байден завтра проситиме Конгрес про додаткове фінансування на допомогу Україні
Американський президент Джо Байден завтра, 10 серпня, подасть свій запит на додаткову допомогу Україні.
387
Глави МЗС країн Балтії та Польщі пригрозили режиму Лукашенка новими санкціями
Глави МЗС Естонії, Латвії, Литви та Польщі пригрозили режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка новими санкціями за його репресії та порушення міжнародного права.