Всі новини за 2023-08-30

428
Загроза національній безпеці: В Україні перевірять тисячі довідок про непридатність до військової служби
Правоохоронцям, ймовірно, доведеться перевірити тисячі довідок, виданих військово-лікарськими комісіями з лютого 2022 року.
419
Місцеві жителі зробили фото смерчу, що пронісся Львівщиною
На Львівщині пронісся смерч.
235
"Тобі буде @изда": З’явилося відео суперечки у Дніпрі, після якої поліцейський застрелив чоловіка
З’явилося розширене відео із двох нагрудних камер патрульних Дніпра, які зняли інцидент з моменту зупинки автомобіля, розвиток конфлікту та застосування поліцейської зброї. Хронометраж ролика становить вісім із половиною хвилин.
557
Збитки на вуличній торгівлі: за що керівнику столичного “Міського магазину” загрожує 6 років в’язниці
В.о. директора КП “Міський магазин” Сергію Мартинчуку (на колажі) загрожує до шести років позбавлення волі за зловживання службовим становищем і службове підроблення.
203
"Байден був розлючений", - у The Guardian розповіли, як Зеленський у 2021 році навмисне драконив голову Білого дому
Випливли деякі подробиці візиту Президента України Володимира Зеленського до США у 2021 році. Увесь світ знає про непрості стосунки президентів України та США, ця тема неодноразово порушувалася різними західними ЗМІ.
611
З’явилося відео пожежі в окупованій Феодосії після "прильоту"
Місцеві в Феодосії кажуть, що ракет було три.
516
КНДР запустила балістичну ракету
Північна Корея випустила балістичну ракету у напрямку Японського моря у середу, 30 серпня.
291
Дрони атакували Росію та Крим понад 190 разів цього року − ВВС
З початку року безпілотники понад 190 разів атакували територію Росії та тимчасово окупованого Криму − удари в ніч проти 30 серпня по 6 регіонах РФ стали наймасштабнішими в 2023 році.
634
На Донеччині зіштовхнулися два українських гелікоптери, загинуло 6 льотчиків
У вівторок, 29 серпня, на Донеччині за невідомих обставин впали два гелікоптери військової авіації, екіпажі загинули, відкрито кримінальне провадження.
654
Суд націоналізував завод сенатора РФ у Конотопі
ВАКС дозволив націоналізувати підприємство з виробництва гільз для двигунів, яке знаходилось у місті Конотоп, Сумської області. Його власником був російський сенатор Сергій Калашников.
378
Зміна клімату загострює конфлікти у нестабільних країнах, що збільшує смертність – МВФ
Зміна клімату може призвести до загострення конфліктів у нестабільних та охоплених війною державах, унаслідок чого підвищується рівень смертності та відбувається значне зниження ВВП.
539
Місцеві тероризують поліцію доносами, а військові глушать GPS: у Росії поскаржилися на проблеми з авіацією через атаки дронів
Атака дронів на кілька регіонів Росії 30 серпня вплинула на роботу російської авіації: тепер аеродроми, зокрема Московської області, зобов’язані передавати плани польотів не тільки Росавіації, а й силовикам.
331
"Усик послизнувся, а він його почав бити": поєдинок у Польщі, який приніс українському боксерові історичний титул
26 серпня у Вроцлаві чемпіон світу в суперважкій вазі Олександр Усик (21-0, 14 КО) провів найскандальніший поєдинок у своїй кар’єрі проти Даніеля Дюбуа (19-2, 18 КО) через команду британського супертяжа, яка кричить, що в п’ятому раунді рефері мав рахувати українцю нокдаун, а не фіксувати удар нижче за пояс.
467
У Білорусі провокатори поширили фейки про діяльність місцевих партизанів
У Білорусі розповсюдили фейки про діяльність місцевих партизанів. Так, в одному з білоруських видань опублікували відео, яке нібито було знято партизанами.
464
Момент вибуху у Брянську показали місцеві пабліки
"Силами ППО збиті два безпілотні літальні апарати літакового типу над Брянським районом. Постраждалих і руйнувань немає", - губернатор Брянської області Богомаз.