Всі новини за 2023-10-27

229
"Може втратити захист": ХАМАС використовує лікарню у Газі як свою базу, - ЦАХАЛ
В Армії оборони Ізраїлю заявили, що терористи використовують медустанову як щит, що ставить під загрозу життя мешканців Гази.
571
США пропонували Ізраїлю альтернативу наземному наступу на Сектор Гази, – WP
Американська влада, як повідомили журналісти Washington Post, вважає, що щільний міський ландшафт території та розгалужена мережа тунелів у секторі Гази завадить ЦАХАЛ знищити ХАМАС.
574
У Кременчуці чоловік прийшов у гості до знайомого та вкрав у нього собаку таксу
У Кременчуці чоловік прийшов у гості до знайомого та вкрав у нього собаку породи такса. Зловмисника затримали, а справу передали до суду.
405
У Норвегії генконсул РФ наперекір проханням жителів поставив біля меморіалу вінок у кольорах російського прапора
У середу, 25 жовтня, у норвезькому місті Кіркенес генеральний консул РФ Микола Конигін поставив біля меморіалу вінок у кольорах російського прапора. Там відзначали день визволення міста від нацистських військ радянською армією.
544
У Києві у "вікні життя" залишили другу дитину за жовтень
У Києві знову виявили немовля у "віконці життя" при Київському міському центрі репродуктивної та перинатальної медицини на проспекті Володимира Івасюка. Це вже другий малюк, якого залишили в віконці у жовтні цього року.
346
Поліція Молдови підозрює РФ у фінансуванні партії напередодні виборів у Кишиневі
Правоохоронці Молдови підозрюють політичну партію "Шанс" у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії та виборців. Гроші з цією метою їй давала РФ.
433
Данілов: є докази безпосередньої участі Росії в нападі на Ізраїль
Влада України має технічне підтвердження того, що держава-агресорка Росія брала "велику участь" у нападі терористів угруповання ХАМАС на Ізраїль. Росіяни є зацікавленою стороною загострення на Близькому Сході.
248
Прем’єр Болгарії заявив, що Угорщина та Сербія "підтримують воєнну машину Путіна"
Прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков звинуватив Угорщину та Сербію в тому, що вони допомагають живити "військову машину" Кремля, не шукаючи альтернативних джерел енергії в умовах загострення суперечки щодо податку на імпорт газу.
567
Данілов пояснив, що буде з контрнаступом ЗСУ взимку: "Потрібно поставити крапку"
Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов прокоментував заяви про те, що Україна нібито готується до весняного наступу 2024 року, а взимку переходитиме в оборону. За його словами, українські захисники продовжать утилізацію армії агресора, щоб поставити крапку у війні та здобути перемогу.
632
Генсек ООН Антоніу Гутерреш закликав до припинення вогню у Газі
"Я повторюю свій заклик до гуманітарного припинення вогню на Близькому Сході, безумовного звільнення всіх заручників і доставки життєво необхідних запасів у необхідному масштабі. Кожен має взяти на себе свою відповідальність. Це момент істини. Історія розсудить усіх нас", - написав Антоніу Гутерреш.
570
Генасамблея ООН ухвалила резолюцію із закликом до негайного перемир’я в зоні палестино-ізраїльського конфлікту
"Ізраїль щойно розпочав наземну операцію в Секторі Газа", - заявив міністр закордонних справ Йорданії.
638
ССО розповіли про втрати окупантів за тиждень: Танк Т-90, станція РЕБ і не тільки
Воїни ССО за останній тиждень знищили близько 40 одиниць озброєння та військової техніки РФ. Також знищено 165 окупантів.
345
США розроблятимуть новий варіант ядерної бомби
Сполучені Штати Америки розроблятимуть сучасний варіант ядерної гравітаційної бомби B61-13.
430
Президент Туреччини Ердоган закликав усіх громадян своєї країни вийти на завтрашній мітинг на підтримку Палестини
"Я запрошую кожного представника нашої нації на Великий палестинський мітинг, який ми проведемо завтра в аеропорту Ататюрк, де ми ще раз покажемо всьому світу нашу солідарність із нашими палестинськими братами", - заявив Ердоган.
236
Рішення Ізраїлю про операцію в Газі було ухвалено після відмови ХАМАСу звільнити заручників
Керівництво Ізраїлю ухвалило рішення про проведення наземної операції у секторі Газа після того, як ХАМАС відмовився відпустити всіх заручників.