Всі новини за 2023-11-20

695
У Польщі українець вбив дружину і двох дітей
У ніч із 14 на 15 листопада неподалік польського міста Познань 42-річний громадянин України вчинив напад на свою 29-річну дружину. Він задушив жінку за те, що вона постійно дорікала йому за безробіття та регулярне вживання алкогольних напоїв.
685
Стадіон у Німеччині фантастично виконав гімн України перед матчем відбору Євро-2024
Уболівальники збірної України неймовірно натхненно виконали національний гімн країни перед матчем із командою Італії за право зіграти на чемпіонаті Європи 2024 року. Незважаючи на номінально домашній характер поєдинку в Леверкузені, "синьо-жовті" отримали неймовірну підтримку.
624
Україна перервала серію невдач зі збірною Італії, але не здобула пряму путівку на Євро-2024
Збірна України розписала нічию з національною командою Італії у фінальному турі кваліфікації перед чемпіонатом Європи 2024 року. Команда Сергія Реброва не змогла здобути путівку на форум у Німеччині.
678
Білий дім звинуватив ХАМАС у геноциді проти Ізраїлю
Адміністрація Сполучених Штатів заявила, що дії та наміри терористичного угруповання ХАМАС проти Ізраїлю є проявом геноциду стосовно єврейського народу.
452
Microsoft призначив Сема Альтмана керівником напряму штучного інтелекту
Корпорація Microsoft призначила колишнього генерального директора компанії OpenAI (відома створенням ChatGPT) та експрезидента Y Combinator Сема Альтмана керівником нової внутрішньої команди штучного інтелекту. Він буде генеральним директором цієї групи.
538
ЗМІ: РФ заборонила в’їзд 11 депутатам керівної партії Молдови
Росія 20 листопада повідомила, що через закриття в країні російськомовних сайтів заборонила в’їзд деяким офіційним особам із Молдови.
637
Кірбі про ухвалення Конгресом допомоги Україні: якщо ми цього не зробимо, агресія РФ ростиме
Якщо Україна не отримає сьогодні допомоги у своїй війні проти РФ, то агресор не зупиниться і становитиме загрозу для всього світу та США.
596
У Бородянці активісти і військові звільнили від УПЦ МП храм, де під час окупації була тюрма
У місті Бородянка на Київщині, що навесні 2022 року перебувало в російській окупації, активісти й військові зі скандалом виселили з храму Святого Архістратига Михаїла представників Московської церкви. Вони мали залишити храм ще влітку 2023 року, коли за рішення про перехід до ПЦУ проголосувало 220 парафіян.
605
На лідера проросійської партії Нідерландів напали вдруге за місяць
На очільника списку ультраправої популістської партії Нідерландів "Форум за демократію" (FVD) Тьєррі Боде в понеділок скоїли напад – ударили пляшкою з-під пива в кафе в місті Гронінген.
604
У Сухопутних військах розповіли про дії окупантів на Лиманському напрямку
Росія намагається контратакувати та вести наступ на Лиманському напрямку. Там тривають активні бойові дії в напрямку Синьківки.
609
На Київщині зафіксовано випадок захворювання на вірусний гепатит А
На Київщині зафіксовано випадок захворювання на вірусний гепатит А. Пацієнткою інфекційного відділення стала співробітниця Київського обласного спортивного коледжу. У коледжі тривають протиепідемічні заходи, наразі навчальний заклад на карантині. Захворювання виявили у Броварах.
622
Залужний ознайомив американських партнерів з обстановкою на фронті
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний ознайомив міністра оборони США Ллойда Остіна та Верховного головнокомандувача Обʼєднаних Збройних сил НАТО в Європі, командувача Збройних сил США в Європі генерала Крістофера Каволі з обстановкою на фронті.
606
ЦАХАЛ виявив у мечеті Гази лабораторію з виробництва ракет
Сили армії Ізраїлю виявили в мечеті в районі Зейтун міста Газа лабораторію з виробництва ракет, зброю і вхід у тунель.
725
У Франції сенатора, який нібито підмішав екстазі колезі, закликали скласти повноваження
Голова Сенату Франції Жерар Ларше закликав самоусунутись від виконання повноважень сенатора Жоеля Герріо, якого підозрюють у підмішуванні наркотиків колезі Сандрін Жоссо.
416
Звільняють сотні топменеджерів: Citigroup розпочала найбільшу реструктуризацію за 20 років
Американська фінансова група Citigroup має намір скоротити понад 300 топменеджерів у рамках внутрішньої реорганізації, покликаної спростити корпоративну структуру банківської групи.