Всі новини за 2023-11-27

627
Держави ЄС хочуть прибрати додаткові 13 мільярдів євро витрат у бюджеті до 2027 року
Держави-члени Європейського Союзу хочуть, щоб Європейська комісія скоротила щонайменше на 20%, або близько 13 мільярдів євро, запропоноване збільшення середньострокового бюджету на 2024-2027 роки.
538
Попри сильний шторм, ворог вивів в Чорне море на бойове чергування фрегат "Адмірал Макаров"
Сили оборони півдня повідомляють, що його спорядження - до 8 ракет типу "Калібр"
432
У Генштабі показали знищення окупанта під Авдіївкою
Сили оборони України виявили росіянина, який ховався в полі в районі Авдіївки. Процес знищення окупанта вдалося зафіксувати на відео.
542
На ексдиректора ресторану Тищенка "Велюр" за рік оформили майна на 1 мільйон доларів
Журналісти зʼясували, що на Сергія Вакальчука – колишнього керівника ресторану "Велюр", який належав нардепу Миколі Тищенку, з початку повномасштабного вторгнення оформили майна на понад 1 мільйон доларів.
679
В Одесі відновили роботу котельні після аварії через негоду
В Одесі відновили роботу котельні на вул. Паустовького, на якій через негоду та потужний вітер у ніч проти 27 листопада сталося обвалення стометрової труби.
471
У Франції судять чинного міністра за кумівство
Міністра зайнятості Франції Олів’є Дюссопта постав перед судом через звинувачення у фаворитизмі під час перебування на посаді мера міста Анноне на південному сході Франції.
685
Через російський шантаж головувати в ОБСЄ буде Мальта
Постійна рада ОБСЄ рекомендувала міністрам закордонних справ 57 країн-учасниць офіційно затвердити Мальту на посаді голови організації у 2024 році після того, як РФ та Білорусь наклали вето на головування Естонії.
678
ХАМАС звільнив ще 11 заручників, виконавши домовленості 4-денного перемир’я
Палестинське терористичне угрупування ХАМАС передало 11 заручників Червоному Хресту, які зараз прямують в Ізраїль. Це останні 11 заручників з 50, про які сторони домовлялись в рамках 4-денного перемир’я
692
Посадовця Державної кредитної установи підозрюють у збитках на 1,8 мільйона гривень
Головному бухгалтеру Державної інноваційної фінансово-кредитної установи в службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК).
433
Прем’єр Британії раптово скасував зустріч із грецьким візаві через мармури Парфенону
Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс висловив розчарування тим, що на Даунінг-стріт скасували його зустріч із головою британського уряду Ріші Сунаком через проблему повернення мармурів Парфенону.
633
ЗМІ: російський флот програв війну українським наземним ракетам
Російський флот є найбільшою поразкою РФ у війні, яку Москва розв’язала проти України. Його імідж безповоротно впав після знищення українськими наземними ракетами флагмана "Москва" – найбільшого військового корабля, втраченим у бою з часів Другої світової війни.
717
Суд скасував заборону в’їзду в Україну ізраїльтянину "Міші Лужнецькому"
Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправною та скасував постанову Служби безпеки України про заборону в’їзду на територію України 64-річному громадянину Держави Ізраїль Михайлу Воєводіну, який відомий в статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Міша Лужнецький".
629
Окупанти заявили про загибель сотень тварин у музеї-акваріумі
Тимчасово окупований Крим накрив потужний шторм. Окупанти заявили, що через ураган в Севастополі в музеї-акваріумі загинули близько 800 тварин.
466
Зеленський назвав кількість загиблих і постраждалих через негоду
Внаслідок суттєвого ускладнення погодних умов в Україні є загиблі та постраждалі. Більшість жертв негоди - в Одеській області.
482
В Росії заявили, що літак Лаврова пустять через Болгарію на зустріч ОБСЄ
Посол Росії в Болгарії Елеонора Мітрофанова заявила, що нібито отримала від болгарської влади дозвіл на проліт літака голови російського МЗС Сергєя Лаврова для участі в міністерській зустрічі ОБСЄ в Північній Македонії.