Всі новини за 2023-12-07

705
Концерн Rheinmetall планує випускати в Україні танки "Пантера"
Україна домагається від союзників можливості виробляти західну техніку на своїй території. Питання щодо запуску виробництва озброєння вже обговорюють з низкою компаній – зокрема, німецьким концерном Rheinmetall.
485
У Франції двох чоловіків арештували за спробу нажитись на "нашесті" клопів
Поліція на сході Франції в четвер заявила про арешт за підозрою в шахрайстві двох чоловіків, які стягували великі суми за "послуги з боротьби з клопами" з літніх людей, що їх не потребували.
509
Росія готує нову хвилю ІПСО проти української влади, - ГУР МО
Країна-агресор Росія запланувала ще одну хвилю інформаційно-психологічних операцій та дезінформаційних матеріалів проти керівництва України. Ціль таких дій ворога – послабити позиції нашої країни, а також зірвати підтримку України міжнародними партнерами.
533
Окупанти вдарили ракетою по шахті на Донеччині: є поранений
Війська Російської Федерації ввечері в четвер, 7 грудня, завдали ракетний удар по шахті в районі міста Торецьк Донецької області України. Поранення отримав 32-річний працівник держпідприємства "Торецьквугілля".
547
Стара машина з точною гарматою: як ЗСУ використовують танки Leopard 1 на передовій
Українські бійці розповіли, що недолік таких танків — це слабка броня. Однак над вирішенням цієї проблеми вже ведеться робота.
513
Лише невелика група республіканців хоче тримати допомогу для України у заручниках — Білий дім
Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі розповів, що у США є ще кілька тижнів, а потім закінчаться ресурси для військової підтримки України.
506
У Луцьку поблизу АТБ військовий вкрав велосипед: його оштрафували на 53 тисячі гривень
В обласному центрі Волині за крадіжку судили військовослужбовця: вкрав велосипед поблизу одного з супермаркетів АТБ.
458
Оборонний комітет парламенту Болгарії підтримав надання Україні ПЗРК і зенітних ракет
Комітет із питань оборони парламенту Болгарії на засіданні в четвер підтримав надання Україні непридатних, застарілих або надлишкових переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) і зенітних ракет різних типів.
419
У Росії затримали білоруса, якого звинуватили в вибуху на БАМі: "бавовну" там уже назвали новою "Чорнобаївкою"
У Росії заявили про затримання виконавця вибуху на Байкало-Амурській залізничній магістралі. Ним виявився нібито громадянин Білорусі, який "зізнався, що діяв під контролем спецслужб України".
589
Чоловік з гранатою намагався пограбувати банк у Кривому Розі
У Кривому Розі чоловік з предметом, схожим на гранату, намагався пограбувати відділення банку.
526
Лавров погрожував Молдові: Україна в ОБСЄ звернула увагу на повторення історії
Ізоляція Росії у межах ОБСЄ є нагальною необхідністю. Це засвідчили агресивні заяви Міністра закордонних справ держави-терориста Росії Сергія Лаврова, який погрожував Молдові та обіцяв продовжити війну проти України наступного року.
509
Фінляндія може продовжити закриття кордону з Росією, - прем’єр Орпо
За словами прем’єр-міністра Фінляндії Петтері Орпо, уряд країни уважно стежить за розвитком ситуації на східному кордоні та ухвалить відповідні рішення щодо (продовження закриття або відкриття) прикордонних постів не пізніше наступної середи.
508
Орбан підмовляв прем’єра Іспанії не починати переговори про вступ України у ЄС
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зателефонував іспанському колезі Педро Санчесу, щоб переконати його в "помилковості" початку офіційних переговорів Європейського Союзу з Україною щодо членства. Це сталося 7 грудня, після чого Санчес мав телефонну розмову з президентом Володимиром Зеленським.
461
США ввели санкції проти російських кіберзлочинців
Сполучені Штати ввели обмеження проти щонайменше трьох російських кібергруп, пов’язаних з російською ФСБ.
570
Після важкого поранення на фронті помер актор Василь Кухарський
Актор та військовослужбовець Збройних сил України Василь Кухарський помер 7 грудня від отриманих раніше на фронті поранень.