Всі новини за 2023-12-12

579
Умєров провів зустріч із латвійським колегою: в 2014 році українські новобранці проходитимуть навчання в Латвії
Латвія у 2024 році навчатиме українських новобранців на своїй території. Рига та Київ поглиблюють співпрацю у сфері оборони.
672
У Бразилії блискавка вбила футболіста під час матчу
Бразильський футболіст Кайо Енріке де Ліма Гонсалвес помер у 21 рік після того, як його уразила блискавка під час матчу.
698
Сейм Польщі схвалив уряд Туска
Сейм Польщі у вівторок увечері очікувано проголосував за вотум довіри складу Ради міністрів на чолі з прем’єр-міністром Дональдом Туском.
690
Стало відомо яке озброєння входить у військовий пакет допомоги України від США
Сполучені Штати Америки нададуть Україні нове озброєння у рамках чергового пакету військової допомоги. Зокрема, туди увійдуть ракети для HIMARS.
572
В Угорщині обіцяють розблокувати 50 мільярдів євро для України, якщо ЄС дасть їй 30 мільярдів
Політичний радник прем’єр-міністра Угорщини Балаш Орбан заявив, що Будапешт готовий зняти вето на схвалення 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги Україні, якщо ЄС розморозить усі кошти Угорщини зі своїх фондів.
688
Зеленський про заморожені активи РФ: треба швидше залучити для захисту України
Український президент Володимир Зеленський наголосив, що заморожені активи Російської Федерації необхідно якомога швидше залучити для захисту України.
869
Байден про допомогу Україні: ухвалити треба до канікул, щоб не зробити дарунок Путіну
Американський президент Джо Байден закликав конгрес не робити російському диктатору Володимиру Путіну "дарунка" й ухвалити допомогу Україні до того, як Конгрес піде на канікули.
571
"Ми не питаємо, що якщо, ми питаємо, коли": Естонія готується до вторгнення Росії
У Силах оборони Естонії переконані, що будуть змушені захищатись від ЗС РФ. У країні вже скаржаться на "навалу" мігрантів, організовану Москвою.
577
Російський військовий конає у лісосмузі на околиці Авдіївки після удару дрона-камікадзе
Оператор дрона-камікадзе із підрозділу "Strike drones company" 47-ї ОМБр "Магура" ліквідував окупанта у лісосмузі поблизу Авдіївки.
437
У Хмельницькій області працює ППО
У Хмельницькій області сьогодні ввечері, 12 грудня, під час повітряної тривоги пролунали вибухи. У регіоні працюють сили та засоби протиповітряної оборони за ворожими цілями.
498
Зеленський назвав Байдену військові цілі України на 2024 рік
Україна у 2024 році хоче досягти двох військових цілей. Одна з них - позбавити окупантів переваги у повітрі.
420
Зеленський у Конгресі зустрівся зі спікером Палати представників Джонсоном і лідерами Демократичної партії
У вівторок, 12 грудня, президент України Володимир Зеленський у рамках свого візиту до Сполучених Штатів Америки вперше зустрівся зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Також гарант провів зустріч із лідерами Демократичної партії в Палаті представників.
670
Кірбі заявив, що грошей залишилося на "два-три тижні"
Координатор стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що у Штатів залишилося коштів на підтримку України лише на "два-три тижні", після чого допомога може припинитися.
506
Верховний суд скасував виправдальний вирок судді з Києва
Верховний суд скасував вирок, яким виправдали суддю Київського окружного адміністративного суду Олександру Брагіну від звинувачень у відмові подати електронну декларацію. Рішення ухвалила об’єднана палата касаційного кримінального суду.
577
Байден попередив про плани Путіна вдарити по енергооб’єктах України
Президент Сполучених Штатів Америки розповів про плани російського диктатора Володимира Путіна обстріляти українські енергооб’єкти.