Всі новини за 2024-01-09

566
На Закарпатті затримали лікаря ВЛК Станіслава Боговського, який за хабарі "списував" "ухилянтів"
На Закарпатті поліцейські та співробітники СБУ затримали на хабарі лікаря-психіатра однієї з районних лікарень Ужгородщини, який є членом військово-лікарської комісії.
589
Сергія Параджанова реабілітували через 50 років після вироку
Національна комісія з реабілітації за поданням Українського інституту національної пам’яті реабілітувала кінорежисера Сергія Параджанова через 50 років після вироку.
459
Понад 200 тисяч гривень переплати: міська рада Черкащини планує постачати школярам куряче філе за завищеною вартістю
Городищенська міськрада, що на Черкащині, уклала договір на постачання 8,5 тонн м’яса та 200 кілограмів курячої печінки у місцеві садочки та школи. На це чиновники планують витратити 1,61 млн грн бюджетних коштів.
459
У Києві чоловік з ножем напав на дружину на очах в дитини
У Києві чоловік вдарив жінку ножем. Після нападу він утік з місця події. Відомо, що це відбулося на очах доньки потерпілої.
438
Охоронець Путіна керував патронним заводом, який залишив без тепла 173 будинки, — ЗМІ
За даними журналістів, наприкінці 90-х років Ігор Кушніков керував однією з російських ОЗУ, на рахунку якої понад 40 убивств. Це не заважало поєднувати роботу у ФСБ, де він дослужився до полковника.
368
НАЗК винесло припис премʼєр-міністру України Шмигалю через порушення урядом вимог закону про запобігання корупції
У повідомлені агентства зазначається, що протягом 2023 року Кабінет Міністрів України допустив прийняття 131 постанови з порушенням вимог ст. 55 Закону України "Про запобігання корупції" в частині ненадсилання проектів відповідних нормативно-правових актів для проведення антикорупційної експертизи.
569
В Еквадорі озброєні люди захопили телеканал і взяли ведучих у заручники
В Еквадорі озброєні люди увірвалися до студії державного телеканалу TC Televisión у Гуаякілі та захопили ведучих, які перебували у прямому ефірі.
513
У Київській області підлітки за гроші виконували накази невідомого і палили залізничне обладнання
На Київщині група юнаків підвалювали об’єкти на залізниці, чим зривала роботу світлофорів на залізничних коліях. Виявилося, що хлопці виконують "замовлення" невідомої людини, з якою познайомилися в інтернеті.
644
У міністра оборони США знайшли рак
Медики виявили у голови Пентагону Ллойда Остіна захворювання на рак. Його прооперували.
635
В Україні планують обстежити на міни 512 тисяч гектарів сільгоспземель
В Україні хочуть першочергово обстежити і повернути до господарського використання понад 512 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення.
428
Окупанти масово будують нові укріплення в Запорізькій області, - Федоров
Російські загарбники будують нові захисні споруди та лінії оборони на півдні України. Зокрема масові роботи проводяться навколо тимчасово окупованих міст Мелітополь, Токмак, Пологи та Молочанськ Запорізької області.
477
Україна вперше законтрактувала роботизовані турелі "ШаБля"
В Україні вперше для військових законтрактували нові роботизовані турелі "ШаБля", створені волонтерами. Ця куленепробивна автоматизована система під кулемети, яка допомагає українським захисникам дистанційно знищувати ворога, перейшла зі стартапу в сталий проєкт, який відтепер контрактує держава.
615
Зловмисник наніс ножове поранення мешканцю столичного Лісового масиву
На сходах багатоповерхівки киянин вдарив ножем чоловіка та втік. Поліцейські за орієнтуванням затримали зловмисника. Причини конфлікту встановлюються у межах розпочатого кримінального провадження.
607
ЗСУ не фіксують підготовку Росії до нового наступу, - Фітьо
У Збройних силах України не фіксують підготовки наступу РФ до наступу на Харків. Військові зможуть заздалегідь побачити такі дії.
501
У Міненерго назвали причину падіння вітрогенератора під Одесою
За даними відомства, установка належить британській компанії Elementum Energy і не підлягає відновленню.