Всі новини за 2024-01-10

440
Окупанти протягом 10 січня 29 разів обстріляли Сумщину
Протягом дня росіяни здійснили 29 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 100 вибухів.
606
Лубінець: РФ підтвердила інформацію про 500 українців у російському полоні
Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив про те, що Україна отримала від російської сторони підтвердження того, що у російському полоні перебувають 500 українців. Про це стало відомо напередодні обміну 3 січня.
491
Кислиця в Радбезі ООН: Російська - це мова, яку чують цивільні українці перед стратою
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця виступив у Раді безпеки французькою мовою, нагадавши представникам РФ, що нею розмовляло російське дворянство та дипломати в минулі часи.
670
Путін надав громадянство РФ воєнному злочинцю з Боснії
Ратко Самац був офіцером армії колишньої Югослав, його розшукують у Боснії та Герцеговині за звинуваченням у воєнних злочинах.
367
Стало відомо кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова
Російська окупаційна армія обстріляла Харків ввечері 10 січня, попередньо, ракетами С-300. Постраждало 9 людей.
426
Bloomberg повідомляє, що Мелоні намагається досягти угоди з Орбаном для залучення його підтримки в питанні допомоги Україні
Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні намагається домовитись із угорським візаві Віктором Орбаном, аби той перестав гальмувати рішення на підтримку України в Європейському Союзі й налагодив відносини з Володимиром Зеленським.
514
Рада затвердила як основу законопроєкт щодо забезпечення медичних потреб Збройних Сил України відповідно до стандартів НАТО
Верховна Рада 10 січня прийняла у першому читанні за основу проєкт Закону про організацію належного рівня медичного забезпечення Збройних Сил України.
516
РФ влучила по цивільному обʼєкту в Харкові, можуть бути жертви
Удар прийшовся по цивільному обʼєкту. Висока вирогідність жертв серед людей, що в ньому знаходилися
538
У Миколаєві лікар отримав хабар у коробці з цукерками
У Миколаєві лікар отримав хабар від ухилянта в коробці з цукерками.
691
Окупанти знову б’ють ракетами по Харкову
Російська Федерація ввечері середи, 10 січня, в черговий раз атакувала місто Харків.
519
В Києві на Кільцевій дорозі сталось одразу кілька ДТП
У Києві на Великій Окружній дорозі ввечері в середу, 10 січня, відбулося відразу декілька дорожньо-транспортних пригод. Учасницею однієї з аварій стала маршрутка.
656
На Чернігівщині оголошено про підозру членам ОЗГ: наркоплантація на 100 мільйонів гривень
Слідчі Чернігівського райуправління поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури оголосили зловмисникам, які облаштували наркоплантацію площею в 2 гектари, про підозру в організації стійкої організованої злочинної групи. Спільники перебувають під вартою без права внесення застави.
438
У Мелітопольському районі окупанти відмовляють у наданні медичної допомоги людям, які не мають російського паспорта
Росіяни на окупованій території Мелітопольського району Запорізької області здійснюють медичний терор щодо місцевих жителів.
643
В Бразилії заарештували ексзірку харківського Металіста: звинувачують у несплаті аліментів
Ексгравця харківського Металіста Клейтона Шав’єра звинувачують у несплаті аліментів. Футболіста заарештували у власному будинку в Бразилії. Врятувати від вимог закону не може навіть зірковий статус.
373
Міська рада Тернополя придбала спальники на суму 12 мільйонів у компанії, яка була заснована лише за п’ять днів до проведення тендеру
Міська рада Тернополя у 2022 році закупила спальники на 12 млн 690 тис. гривень у підприємства, яке створили за 5 днів до проведення тендеру. 4500 спальних мішків мерія придбала на випадок блекауту.