Всі новини за 2024-01-11

414
Москвичка, яка прославила Київ: перша радянська фігуристка на ОІ стала примою в Україні та виховала зірок для РФ та Німеччини
Фігуристка Галина Гржибовська є першою та єдиною представницею України, якій вдалося свого часу виграти чемпіонат СРСР.
500
Екс-голові Тернопільської облради САП повідомила про підозру в незаконному зберіганні вибухівки
Колишньому голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку, якого підозрюють у вимаганні та одержанні хабара у великих розмірах, САП повідомила про нову підозру. Чиновник підозрюється в незаконному носінні та зберіганні вибухівки та вогнепальної зброї.
615
Новий прем’єр Франції має предків з Одеси
Новопризначений 34-річний прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь має предків з Одеси і в особистих розмовах охоче розповідає про своє українське коріння.
450
Під Воронежем безпілотник впав на авіаремонтний завод
У четвер, 11 січня 2024 року, у Воронезькій області Росії безпілотник впав на авіаремонтний завод. Йдеться про підприємство в місті Борисоглєбськ.
438
Медведєв повернувся до ядерного шантажу України
Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв знову повернувся до теми використання ядерної зброї на війні з Україною. Він заявив, що в Москві можуть піти на такий крок, якщо Київ почне бити західними ракетами великої дальності по пускових установках на території Росії
579
Якщо нам вдасться розблокувати небо, ми будемо рухатися вперед, - Зеленський
Україна визволила 50% території, яку два роки тому захопила Росія, але для просування Сил оборони необхідно контролювати повітряний простір.
399
Трамп з’явився на суді в Нью-Йорку у зв’язку з справою про махінації з нерухомістю
Експрезидент США Дональд Трамп заявив четвер у Верховному суді штату Нью-Йорк, що «не зробив нічого поганого», а ті, хто його переслідують, повинні йому заплатити.
630
Сполучені Штати припинили постачання військової техніки та зброї для України через відсутність необхідних бюджетних коштів
Про це повідомив Джон Кірбі, представник Ради національної безпеки Білого дому, під час брифінгу, додавши, що останній пакет засобів вже був витрачений на підтримку України.
392
FT: Єврокомісія виражає готовність укласти компроміси з Угорщиною в інтересах надання допомоги Україні в 50 мільярдів євро
Європейська комісія готова поступитися деякими вимогами Угорщини, щоб домогтися виділення Україні 50 млрд євро.
635
Льотчик ЗСУ розповів, як окупанти збивали його вертоліт із ПЗРК
За словами пілота, він помітив ворожий запуск, і командир вертольота зміг ухилитися. У той момент екіпаж подумав, що може не повернутися з бойового завдання.
528
Держдеп США спростував інформацію про розкрадання американської зброї в Україні
Заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател не підтвердив інформацію The New York Times, про можливе розкрадання американської зброї в Україні.
533
Путін поскаржився, що старі друзі його не впізнають
Під час поїздки на Чукотку російський президент визнав, що однокурсники іноді його не впізнають. За його словами, людина може й сама не розуміти, як вона діятиме за певного рівня відповідальності.
572
Зеленський: Якби Україні дали 7 Patriot, не гинули б люди
Президент Володимир Зеленський дорікнув західним партнерам, що, якби вони дали Україні більше потужних систем протиповітряної оборони, то люди б не гинули від масованих ракетних ударів Росії з використанням балістики.
511
США підтримують постійні дипломатичні контакти з Україною, - Держдепартамент
Сполучені Штати продовжують підтримувати постійні дипломатичні контакти з українською стороною на різних рівнях.
559
Подоляк: Чинний закон про мобілізацію потребує корекції, зміни процедури ротації
Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк наголосив, що відповідні нововведення потрібні з урахуванням "дуже довгого часу війни".