Всі новини за 2024-01-18

383
Молдова вимагає пояснень через несанкціоновані військові навчання росіян у Придністров’ї
Делегація Молдови на засіданні Об’єднаної контрольної комісії 18 січня зажадала розгляду у зв’язку з проведенням російськими військовими навчань 22 грудня поблизу адміністративного кордону між правим і лівим берегами Дністра.
540
Путін пройшов точку неповернення, цю війну завершить інша команда, - Сікорський
Путін пройшов точку неповернення, він є воєнним злочинцем. Війну в Україні з російського боку, ймовірно, закінчуватимуть інші люди.
458
Хустський карʼєр ймовірно недоплатив ренту за користування надрами
Територіальне управління Бюро економічної безпеки України в Закарпатській області розслідує імовірне заниження компанією ПрАТ «Хустський карʼєр» податкових зобов`язань з рентної плати за користування надрами на майже 3,9 млн грн.
640
Справа Гринкевичів: Суд арештував одного з фігурантів
Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід одному з фігурантів справи, до якої причетний львівський бізнесмен Ігор Гринкевич, у вигляді тримання під вартою. Також передбачено можливість застави.
587
Судові справи Трампа: Прокурора звинувачують у романтичних стосунках із головним обвинувачем
Прокурора округу Фултон (штат Джорджія) Фані Вілліс звинувачують у тому, що вона залучила свого партнера у стосунках Натана Вейда як головного обвинувача у справі про намагання Дональда Трампа скасувати результати виборів 2020 року.
535
Марʼянське родовище вапняків буде продано компанії з групи Владислава Атрошенка
ТОВ «Форсаж» Валерія Куліча та Ірини Атрошенко (обидва – Україна) перемогло в аукціоні з продажу спецдозволу на Марʼянське родовище вапняків (Дніпропетровська обл., Криворізький р-н)
565
Марк Рютте може стати наступним генсеком НАТО, - Bloomberg
Прихильники поточного прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте наполягають на тому, щоб він став наступним генсеком НАТО. Це може статися вже цього року.
553
Експосадовця Генпрокуратури звинуватили у корупції: суд виправдав
Колишнього начальника одного з відділів управління матеріально-технічного забезпечення Генеральної прокуратури визнано невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК , у зв’язку із відсутністю у його діях складу кримінального правопорушення.
391
Важливе рішення: Жертви домашнього насильства можуть вимагати притулку в ЄС
Таке рішення ухвалив Суд Європейського Союзу
422
Міська рада Львова відсудила в підприємця понад 135 тисяч гривень заборгованості за оренду землі
Господарський районний суд Львівської області зобов’язав ТзОВ «Інвестиції УП» виплатити Львівській міській раді понад 510 тис. грн за користування трьома земельними ділянками неподалік залізничного вокзалу. Компанія орендувала землю в міста, однак із 2020 року перестала сплачувати за оренду та заборгувала понад 135 тис. грн.
680
Байден зустрівся з конгресменами щодо допомоги Україні
Президент США Джо Байден прокоментував свою зустріч із лідерами Конгреcу
531
Ворог обстріляв дві громади Сумщини
Сьогодні, 18 січня, російських обстрілів зазнали Білопільська та Великописарівська громади Сумської області.
524
Полтавський депутат має бізнес в Росії: розслідування
Депутат Полтавської обласної ради від фракції "Батьківщина" Микола Корецький має бізнес в РФ, який продовжує працювати. Сам народний обранець каже, що не може закрити свої фірми.
477
Дерусифікація в дії: в Києві перейменували та найменували ще 29 об’єктів
У процесі дерусифікації та з метою увіковічення українських Героїв Київрада перейменувала та найменувала 29 об’єктів.
612
YouTube заблокував канал російського режисера Міхалкова
Відеохостинг YouTube заблокував канал російського режисера Нікіти Міхалкова "Бєсогон TV". При спробі відкрити його з’являється повідомлення про блокування із зазначенням причини: «Цей обліковий запис заблокований за численні або серйозні порушення правил YouTube щодо дискримінаційних висловлювань».