Всі новини за 2024-02-22

505
У першому пакеті допомоги для України буде максимально потрібне для ЗСУ озброєння, - Пентагон
Пентагон відправить найнеобхідніше для українських військових озброєння у першому пакеті допомоги одразу після того, як Конгрес затвердить законопроєкт із фінансуванням подальшої підтримки України.
578
На думку Зеленського, переговорний процес про вступ України до ЄС можна розпочати до червня
Президент України Володимир Зеленський вважає, що переговорний процес про вступ України до ЄС можна розпочати уже до червня цього року.
691
Трьом мешканцям Дніпропетровщини повідомили про підозру: виправдовували збройну агресію РФ
Троє громадян у Дніпропетровській області заперечували збройну агресію Росії та глорифікували окупантів. Прокуратура повідомила їх про підозру.
539
Макрон скликає зустріч щодо допомоги Україні
Президент Франції Еммануель Макрон запросив на зустріч лідерів європейських держав, щоб обговорити з ними війну в Україні та військову допомогу українській державі у боротьбі з агресією Росії. Зустріч відбудеться у Парижі наступного тижня.
672
Арахамія: Сирський знайшов тисячі бійців, які жодного разу не були на фронті
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розпочав аудит Сил Оборони. Під час перевірки виявлено тисячі військових, які жодного разу не брали участі в бою.
520
В Одесі лунали вибухи
В Одесі пролунав вибух під час повітряної тривоги пізно ввечері 22 лютого, оголошеної через загрозу ворожих ракетних ударів.
609
США працюють над забезпеченням України ракетами ATACАMS більшої дальності - Кірбі
Адміністрація США офіційно підтвердила, що розглядає можливості передачі Україні ракет ATACAMS більшої дальності, ніж тих, що передавалися раніше.
589
ВАКС дозволив заочне розслідування щодо ексмера Одеси Костусєва у справі незаконного заволодіння аеропортом «Одеса»
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) дозволив спеціальне досудове розслідування щодо колишнього мера Одеси Олексія Костусєва у справі про незаконне заволодіння майном і доходом КП "Міжнародний аеропорт "Одеса".
471
Окупанти намагаються штурмувати у напрямку Ласточкиного
Ворог продовжує штурмові дії уже далі на захід від Авдіївки, незважаючи на те, за чотири місяці Авдіївської операції загальні втрати росіян склали понад 47 тисяч.
422
Президент США зустрівся з дружиною Навального
Президент США Джо Байден повідомив про зустріч з дружиною російського опозиціонера Олексія Навального Юлією та його дочкою Дашею.
470
ЗСУ відбили 7 атак окупантів у районі Авдіївки, — Генштаб
На Авдіївському напрямку впродовж для Сили оборони України відбили 7 атак російських окупаційних військ, які намагаються розвинути подальший успіх після захоплення Авдіївки.
438
Сійярто в Ірані домовлявся про торгівлю і "забув", як Тегеран постачає РФ зброю
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто 22 лютого здійснив візит до Тегерана, де зустрівся з головою іранського МЗС Хоссейном Аміром-Абдоллахіаном – попри те, що Іран надає активну підтримку РФ у війні проти України.
638
Захисники показали "кладовище флоту РФ" у Чорному морі
У Силах оборони України показали місця в Чорному морі, де були пошкоджені або знищені кораблі Чорноморського флоту держави-агресора Росії. Там наголосили, що флот окупантів продовжує зазнавати великих втрат.
404
Завдяки роботі Patriot у Росії за три місяці не залишиться Су-34, – Мусієнко
Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко відмітив, що, ймовірно, саме блукаючий Patriot збиває російські літаки, бо лише у нього є такі можливості.
525
Повітряну тривогу оголошено у половині областей України
Окупаційні війська Росії увечері у четвер, 22 лютого, запустили ударні БПЛА по українських містах. У південних та східних областях України було оголошено повітряну тривогу. В Одесі пролунали вибухи – по "Шахедах" ворога працювали сили ППО.