Всі новини за 2024-03-07

547
В МАГАТЕ схвалили резолюцію про негайне повернення ЗАЕС під контроль України
Рада керуючих МАГАТЕ більшістю голосів підтримала розроблений Україною проєкт резолюції щодо ядерної безпеки, захищеності та гарантій в Україні.
560
Окупанти обстріляли 11 громад Сумщини: є поранений
Сьогодні, 7 березня, російських обстрілів зазнали Сумська, Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Есманьська, Середино-Будська, Свеська, Зноб-Новгородська громади Сумської області.
497
На війні загинув один із двійників Пригожина — росЗМІ
Один з «двійників» ватажка бойовиків так званої ПВК Вагнера Євгенія Пригожина Руслан Юнусов наприкінці січня загинув на війні проти України — його прізвище з’явилося у списку загиблих росіян на околицях села Роботиного у Запорізькій області.
669
Лікар із Закарпаття годував своїх пацієнтів препаратами та, поки вони діяли, ґвалтував
У Закарпатській області лікар Іршавської лікарні, Ковач Юрій Степанович, на робочому місці надавав своїм пацієнтам препарати, від яких вони або втрачали свідомість, або не могли зрозуміти, що відбувається навкруги.
573
В Одесі пролунали вибухи
Про це повідомляють кореспонденти Суспільного.
425
Послу Китаю в Києві показали уламки ракети з КНДР, якими Росія атакує Україну
Китайська делегація на чолі зі спеціальним представником уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуеєм 7 березня відвідала Київ, де посадовці Офісу президента та уряду розповіли їй про безпекову ситуацію в Україні.
440
Міноборони Естонії заборонило продаж продукції компаній з переліку спонсорів війни
Міністерство оборони Естонії розпорядилося припинити продаж продукції тих компаній, які Україна внесла до списку міжнародних спонсорів війни. До них, зокрема, відносяться PepsiCo, Mars, Nestle, Unilever та Mondelēz International.
532
Француза у Фінляндії визнали винним в незаконному експорті військового обладнання до Росії
Суд у Фінляндії засудив до дев’яти місяців умовного ув’язнення громадянина Франції - директора двох компаній - за порушення санкцій, запроваджених Європейським Союзом проти Росії. Він незаконно експортував військове обладнання до Казахстану через РФ
371
Україна збиває російські літаки у 20 разів швидше, ніж Москва їх виробляє, - Ніколас Окотт
Україна завдає значних втрат російській авіації. Сили оборони знищують ворожі літаки у 20 разів швидше, ніж Росія може їх замінити.
392
В частині України оголосили тривогу
Російські окупанти сьогодні, 7 березня, увечері в черговий раз запустили дрони-камікадзе "Шахед" по Україні.
445
США збудують порт у Секторі Гази
Президент США Джо Байден дасть наказ американським військовим очолити будівництво порту у Смузі Гази. Цей порт має збільшити кількість допомоги, що надходить палестинським цивільним.
374
На Рівненщині затримали працівника ВЛК та ексвійськкома, які організували "бізнес" на ухилянтах
У Рівненській області на хабарі затримали працівника ВЛК і колишнього районного військкома. Посадовці вимагали у двох поранених військовослужбовців 7400 доларів за визнання їх непридатними до служби у ЗСУ. Тепер затриманим загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.
501
На Закарпатті школяр помер під час уроку фізкультури
В Ужгороді в під час уроку фізкультури помер учень 10 класу. Перед цим йому стало зле й він втратив свідомість.
394
У Швеції затримали чотирьох людей: ймовірно готували теракт
Поліція безпеки Швеції (Säpo) вдень 7 березня затримала чотирьох людей у комуні Тиреше, що на південь від Стокгольма, за підозрою в підготовці терористичних злочинів.
534
Санду підписала оборонну угоду з Макроном і попередила Захід, що Росія не зупиниться
Президентка Молдови Мая Санду попередила, що Москва не зупиниться, якщо переможе в Україні, і погрожуватиме решті Європи. Вона сказала про це, підписавши 7 березня ключовий двосторонній договір про оборону й співпрацю з Францією.