Всі новини за 2024-03-21

595
Підтримка України могла б вийти за рамки поставок зброї, - генерал Тьєррі Буркхард
Росії не варто очікувати, що Захід обмежить свою підтримку України лише постачанням зброї.
564
Поліція вилучила у підозрюваних в корупції посадовця МСЕК і посередника більше 1,2 мільйона доларів готівкою в Запорізькій області
Співробітники поліції Запорізької області повідомили про підозру одному із керівників центру медико-соціальних експертиз (МСЕК) та посереднику.
582
На Одещині зрадниця отримала 8 років в’язниці за стеження за літаками ЗСУ
Мешканка Одеської області стежила за військовими літаками і передавала ці дані росіянам. За це її відправили до в’язниці на вісім років.
637
Окупанти за день обстріляли 11 громад Сумщини
Сьогодні, 21 березня, російських обстрілів зазнали Миколаївська, Хотінська, Білопільська, Ворожбянська, Миропільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Дружбівська, Свеська, Середино-Будська громади Сумської області.
385
В ОВА оновили дані про наслідки ракетного удару по Київщині
У Київській області в четвер, 21 березня, внаслідок масованої російської ракетної атаки пошкоджено 69 приватних будинків та п’ять багатоповерхівок. Поранення через терористичний ракетний удар росіян отримало четверо людей.
656
Єврорада закликала схвалити без зволікань переговорну рамку по вступу України
Європейська рада відзначила прогрес України у проведенні реформ, необхідних для вступу в блок. Брюссель закликав інші держави-члени Євросоюзу швидко схвалити переговорну рамку після її представлення.
647
Окупанти атакували Херсонщину з безпілотника: є поранений
Близько 21:00 сьогодні, 21 березня, російські окупанти атакували населений пункт Берислав Херсонської області з безпілотника.
623
Італія виділила 500 тисяч євро на відбудову Спасо-Преображенського собору в Одесі
Італія виділила 500 тисяч євро на реконструкцію Спасо-Преображенського кафедрального собору в Одесі. Його зруйнувала російська ракета влітку 2023 року
655
ЄС вирішив почати переговори про вступ з Боснією і Герцеговиною, - Шарль Мішель
Лідери ЄС на саміті вирішили почати переговори про членство з Боснією і Герцеговиною.
407
Науседа: Литва наполягає на санкціях проти "Росатому", російського СПГ й алюмінію
Президент Литви Гітанас Науседа запевняє, що хоче, щоб до чотирнадцятого пакета санкцій проти Росії були включені держкорпорація "Росатом", а також алюміній і більше російських банків.
404
США запропонували G7 механізм, щоб залучити для України $50 мільярдів з допомогою росактивів, - ЗМІ
США запропонували своїм союзникам по "Групі семи" створити спеціальну компанію для випуску облігацій на суму щонайменше 50 мільярдів доларів, забезпечених прибутками від заморожених російських суверенних активів, і використати отримані кошти на підтримку України.
449
Родина голови АМКУ Павла Кириленка за 4 роки придбала нерухомість та автівки на 70 мільйонів гривень, - ЗМІ
Родина голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка у період 2020-2023 років придбала нерухомість і автівки загальною вартістю понад 70 мільйонів гривень.
523
В боях за Україну віддав життя Герой із Закарпаття
Російське повномасштабне вторгнення в Україну забрало життя ще одного Героїчного захисника нашої держави – на фронті загинув воїн Василь Цьока з Закарпатської області. Понад десять років свого життя він присвятив захисту України від російських окупантів.
358
В Литві погодили збільшення витрат на оборону до 3% ВВП
Парламент Литви сьогодні, 21 березня, проголосував за збільшення витрат на оборону на рівні не нижче 3% ВВП
594
Нідерланди виділять ще 2 мільярди євро на військову допомогу Україні
Уряд Нідерландів у 2024 році виділить на військову допомогу Україні ще 2 мільярди євро. 250 млн євро з них підуть на ініціативу Чехії щодо закупівлі артилерійських снарядів для Сил оборони України.