Всі новини за 2024-04-08

478
В поліції показали відео перших хвилин після сьогоднішньої атаки на Запоріжжя
Російські терористи у понеділок, 8 квітня, завдали ракетного удару по підприємству в Запоріжжі. У поліції показали відео перших хвилин після ворожої атаки.
529
Процес приєднання України до НАТО може просуватися тільки після війни, - Метью Міллер
Офіційний Вашингтон зберігає позицію, що Україна може приєднатися до Північноатлантичного альянсу після завершення війни, яку розв’язав Кремль.
382
Ворог запустив "Шахеди" з південного напрямку
Російські окупаційні війська ввечері в понеділок, 8 квітня, знову запустили по українських містах ударні безпілотники Shahed-136/131. Під загрозою – південні регіони України.
591
На Полтавщині збільшилася кількість постраждалих через атаку росіян
Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив про збільшення кількості постраждалих внаслідок атаки росіян по області увечері 8 квітня.
633
Євлаш пояснив, чи може РФ поновити розвідку літаками А-50
Силам оборони України вдалося ліквідувати меншу частину літаків А-50. За даними розвідки, в росіян залишилося близько семи А-50.
652
Мережею шириться інформація про атаку на завод під Брянськом, який виробляє вибухівку
Безпілотники нібито атакували Брянський хімічний завод, який виготовляє вибухівку. Це сталося у п’ятницю, 5 квітня.
614
ЗМІ проаналізували ситуацію зі зброєю в армії Росії
Росія в питанні боєприпасів покладає надії на радянські запаси та поставки від своїх партнерів: Білорусь і Північну Корею.
526
Смертельна ДТП в Житомирі: поліція затримала нетверезого водія
Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 5 квітня на вулиці Покровській у місті Житомирі. Унаслідок зіткнення з автомобілем загинув 15-річний хлопець.
422
В Ізраїлі заявили про знищення командира спецпідрозділу Хезболли
Армія оборони Ізраїлю повідомила, що 8 квітня під ізраїльським авіаударом по півдню Лівану загинув командир спецпідрозділу терористичного угрупування "Хезболла" Алі Ахмед Хасін, а також двоє його підлеглих.
542
Андрій Коваленко нагадав, що військовозобов’язані можуть обирати собі підрозділи в Силах оборони
Військовозобовʼязані громадяни, які зацікавлені в тому, щоб держава Україна продовжувала своє існування, мають бути готовими до того, що їм також доведеться бути в лавах Сил оборони.
428
РФ обстріляла Полтавщину: є жертва, серед поранених - діти
Російська Федерація ввечері 8 квітня завдала ракетного удару по цивільному будинку у Полтавській області.
498
Сергій Корецький отримав 27,3 мільйона гривень зарплати у 2023 році
Директор найбільшої нафтовидобувної компанії "Укрнафта" та компанії "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область) Сергій Корецький задекларував 27,284 млн гривень заробітної плати у 2023 році (близько 2,27 млн гривень за місяць).
374
Геннадія Ніколайчука звільнили з посади у військовому ВНЗ
Екс-кандидат в депутати від партії підозрюваного в держзраді блогера Анатолія Шарія Геннадій Ніколайчук, який наприкінці 2023-го був призначений начальником кафедри журналістики у Військовому інституті Київського національного університету ім. Шевченка (ВІКНУ), більше не очолює цю кафедру.
359
Голова правління "Нафтогазу" Чернишов задекларував 21,4 мільйона гривень зарплати у 2023 році
Голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олексій Чернишов задекларував 21,372 млн гривень заробітної плати у 2023 році (1,781 млн гривень за місяць).
397
Окупанти здійснили 38 обстрілів Сумщини протягом дня: 1 людина загинула, 6 зазнали поранень, - ОВА
Протягом дня росіяни здійснили 38 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 170 вибухів.