Всі новини за 2024-04-17

410
Авторитета Ладижинської колонії на Вінниччині судили за вимагання грошей у вʼязня
Ладижинський міський суд Вінницької області визнав вʼязня колонії винним у вимаганні коштів із з погрозою насильства.
384
Ще троє «суддів» із «ДНР» отримали підозри в колабораціонізмі
Трьом громадянам України повідомили підозри в колабораціонізмі — зайнятті посад у незаконних судових органах влади, створених на окупованій території.
615
Про Бріджит Макрон вирішили зняти серіал
Про життя першої леді Франції Бріжит Макрон знімуть кіно. Виробнича компанія Gaumont повідомила, що шестисерійний серіал під назвою "Бріджит, вільна жінка" "буде складено зі збірки оповідань" про дружину французького президента Еммануеля Макрона.
562
Microsoft зафіксувала активізацію російської кампанії по втручанню у вибори в США
Російські онлайн-кампанії з впливу на майбутні президентські вибори в США активізувалися за останні 45 днів. Однак це відбувається повільнішими темпами.
532
Очолив Запорізьку АЕС під окупацією: інженера-колаборанта засудили заочно
Ленінський районний суд міста Запоріжжя визнав Юрія Чернічука винним у пособництві державі агресору шляхом реалізації рішень щодо переведення у власність Російської Федерації Запорізької атомної електростанції
368
Чернівецька міськрада планує переплатити майже 3 мільйони гривень за ремонт школи
Аналіз закупівлі виявив, що чернівецька мерія, при загальному кошторисі ремонту 42,2 млн грн, лише на частині будматеріалів може переплатити 2,8 млн грн, що складає 12% від загальної вартості ремонту.
401
У Вінниці мати намагалася втопити 8-річного сина
Майбутній оперативник — курсант Артем Макаров випадково опинився поруч і врятував дитину.
397
Україні треба допомогти з захистом так само, як і Ізраїлю, - Евіка Сіліня
З огляду атаки Ірану на Ізраїль, важливо допомогти Україні аналогічним чином. Таку заяву зробила прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня після зустрічі з президентом Едгарсом Рінкевичсом.
636
Ворог обстріляв 7 громад Сумщини
Сьогодні, 17 квітня, російських обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Есманьська, Середино-Будська, Ямпільська громади Сумської області.
527
Бербок та Пісторіус вже шукають ППО для України в держав Перської затоки
Міністри закордонних справ і оборони Німеччини Анналена Бербок і Борис Пісторіус у листі до десятків країн анонсували глобальну ініціативу з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони для України.
624
Загроза зі східного напрямку: Україною шириться повітряна тривога
Увечері в середу, 17 квітня, російські війська знову атакували Україну дронами-камікадзе типу Shahed. Їх ворог запустив зі східного напрямку, областями почала ширитися тривога.
623
Президент Зеленський підтвердив удар ЗСУ по аеродрому в Джанкої
Президент Володимир Зеленський підтвердив, що українські війська завдали удару по аеродрому в окупованому Джанкої.
429
Українців звільнятимуть: скорочення будуть практично у всіх галузях
Найближчим часом український ринок праці перебуватиме у досить статичному стані: в основних секторах економіки не очікується як різкого зростання вакансій, так і хвилі звільнень.
600
У Тбілісі протестувальники вимагають зустрічі з прем’єром: вони проти закону про "іноагентів"
У столиці Грузії 17 квітня учасники протесту проти ухвалення так званого закону про "іноагентів", який відбувається третій день поспіль, зажадали зустрічі з прем’єр-міністром Іраклієм Кобахідзе.
658
Веніславський розповів, чи загрожують чоловікам екстрадиція й призов
Член оборонного комітету Ради Федір Веніславський підтвердив, що тих, хто виїхав нелегально, теоретично можуть повернути в України. Однак, з його слів, ця процедура "дуже тривала".