Всі новини за 2024-07-12

427
Вперше з 2008 року у комюніке саміту НАТО не згадали про вступ Грузії
У декларації саміту НАТО у Вашингтоні, який відбувся 9-11 липня, не було згадки про намір Грузії вступити до Альянсу. Це трапилось вперше з 2008 року.
684
Зеленський зустрівся із губернаторами США
Президент України Володимир Зеленський в ході візиту до США взяв участь у зборах Національної асоціації губернаторів. Він обговорив із главами американських штатів низку питань, зокрема щодо російської агресії, посилення ППО, регіональної співпраці.
383
НАЗК заплатить майже 2 мільйони з бюджету за опитування щодо корупції
НАЗК провело тендер на закупівлю послуг із проведення загальноукраїнського опитування щодо корупції. За це опитування до кінця року Національне Агенство із запобігання корупції заплатить майже 2 мільйони гривень з бюджету.
404
Відомого блогера з Полтави Дмитра Бурмаку судитимуть за п’яне керування автомобілем
22 липня Октябрський райсуд Полтави розгляне адмінпровадження щодо блогера Дмитра Бурмаки, який спеціалізується на юридичній допомозі водіям у спілкуванні з поліцією та ТЦК.
381
Верховний суд знову відправив справу злодія в законі "Принца" на повторний розгляд
Верховний Суд колегією суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду скасував рішення про закриття кримінального провадження за обвинуваченням в незаконному обігу зброї та боєприпасів (ч.1 ст.263 КК України) 53-річного уродженця Тбілісі Паати Чхартішвілі.
639
У Нідерландах заявили, що розглядали варіант військового втручання у зону збиття MH17
Після збиття малайзійського "Боїнга" рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році у Нідерландах розглядали реальну можливість військового втручання у зону катастрофи.
401
Південна Корея вироблятиме танки К2 у Польщі
Польська оборонна компанія Polska Grupa Zbrojeniowa та південнокорейська компанія Hyundai Rotem підписали угоду про створення консорціуму з виробництва танків. Витарти на це оцінюються у 15 млрд доларів.
516
Афінський прийом: у Греції затримали злодія в законі "Нодара Руставського"
Наприкінці червня 2024 року грецькими правоохоронцями в Афінах було здійснено затримання 51-річного громадянина РФ Нодари Асояна, який відомий в статусі так званого злодія в законі на прізвисько "Нодар Руставський".
425
У Харкові було чути серію вибухів
В районі міста Харків було чути вибухи сьогодні ввечері, 12 липня. В області в цей час триває повітряна тривога.
479
Україною шириться повітряна тривога: ворог запустив "Шахеди"
Увечері в пʼятницю, 12 липня, областями України почала ширитися повітряна тривога. Її оголосили через те, що російські окупанти запустили ударні БПЛА з північно-східного напрямку.
528
Головування Угорщини в ЄС вже завдало багато шкоди, - МЗС Німеччини
МЗС Німеччини розкритикувало "мирну місію" угорського прем’єра Віктора Орбана. Угорщина з 1 липня головує в Раді Європейського Союзу.
377
Свої дані оновили 3,8 мільйона громадян, - Міноборони
На сьогодні, 12 липня, вже 3,8 млн військовозобов’язаних громадян оновили свої дані.
576
Ракета Falcon 9 з супутниками SpaceX зазнала аварії під час польоту
Ракета-носій SpaceX Falcon 9 зазнала рідкісної поломки на орбіті під час розгортання Starlink.
426
НАТО запустило структуру для координації допомоги Україні
Лідери країн-членів НАТО на саміті у Вашингтоні ухвалили рішення про створення нової структури для координації надання допомоги Україні
510
"Не має мандату на такі переговори": Мелоні висловилася про "мирні зустрічі" Орбана
У прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана не було мандату ЄС на поїздки до Росії та Китаю з "мирною ініціативою", яка не мала жодного успіху.