У справі "Лавасогли Батумського" обшукали його дядька "Анзора" та видворили чотирьох осіб з оточення злодія в законі

У справі "Лавасогли Батумського" обшукали його дядька "Анзора" та видворили чотирьох осіб з оточення злодія в законі
У справі "Лавасогли Батумського" обшукали його дядька "Анзора" та видворили чотирьох осіб з оточення злодія в законі

23 березня 2023 року на Одещині правоохоронці здійснили обшук в дядька 41-річного громадянина Грузії Міндії Горадзе (відомий в статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Лавасогли Батумський") - 58-річного кримінального авторитета Анзорія Горадзе на прізвисько "Анзор", що вважається провідником інтересів клану свого племінника в Південній Пальмірі.

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info.

За словами співрозмовника, зацікавленість силовиків "Анзором" була спричинена черговим етапом розслідування кримінального провадження за наслідками так званої "сходки" в Одеському СІЗО зразка 4 серпня 2022 року.

Як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, за наслідками відповідного зібрання, що було присвячене обговоренню наріжного питання визначення особи так званого "смотрящего" за містом Чорноморськ, наприкінці лютого поточного року заочно було оголошено підозру "Лавасогли Батумському" та 5 авторитетним поплічникам кримінального генерала.

 qhiddkikuiqrxroz

(Міндія Горадзе)

Йдеться про "положенця" від Міндії - 38-річного "наглядача" за Одеським СІЗО Романі Кахідзе ("Рома Батумський"), так званих "бродяг" Ігоря Ільницького ("Мотиль") та Івана Чумакова ("Ваня Русский"), а також "смотрящих" (колишнього та нинішнього) за містом Чорноморськ - Віталія Флоренка ("Гном") і Руслана Стаднікова ("Подушка").

(Підозрювані в справі "Лавасогли Батумського" (зліва направо): Віталій Флоренко, Руслан Стадніков, Романі Кахідзе, Іван Чумаков та Ігор Ільницький)

З матеріалів судового реєстру випливає: наприкінці березня 2023 року на додачу до закидів у проведенні "сходки" до поважних достойників, що наразі утримуються в СІЗО Одеси, силовики через суд отримали тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальним провадженням, що розслідуються або вже скеровані до суду відносно "Роми Батумського", "Подушки" та "Гнома".

Паралельно із цим, правоохоронці здійснили додаткові превентивні заходи стосовно інших достойників з оточення "Лавасогли Батумського". 28 березня 2023 року очільник ДСР Нацполіції Андрій Рубель звітував про факт видворення з України чотирьох осіб, підконтрольних "злодію в законі".

За інформацією Dетектив-Info, йдеться про розшукуваного правоохоронцями Молдови авторитета Гегама Агаджаняна, а також Каро Шахкяна, Міхаеля Бадаляна та Оганнеса Хачатряна.

(Гегам Агаджанян)

(Каро Шахкян)

(Оганнес Хачатрян та Міхаель Бадалян)

Що ж стосується провідника інтересів клану "Лавасогли Батумського" в Одесі - Анзорія Горадзе, то попри неодноразове потрапляння до фокусу уваги вітячизняних правоохоронців (зокрема, під час епічної саги з різаниною та стріляниною зразка червня 2020 року в одеському закладі "Три баранчики"), станом на момент підготовки цього матеріалу відсутні відомості щодо офіційного висунення підозри поважному достойнику чи то спроб здійснити його депортацію.

Не виключено, що це може бути пов’язане із наявністю в "Анзора" українського громадянства на установчі дані Олександра Станєва. Як би там не було, від травня 2021 року пан Станєв (так само як й інша частина його особистості - Анзорій Горадзе), перебуває в переліку так званих кримінальних елементів, відносно яких запроваджено санкції РНБО.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus