Справу про нетверезі розбірки з "копами" броварського авторитета "Віхи" скерували до суду

Справу про нетверезі розбірки з "копами" броварського авторитета "Віхи" скерували до суду
Справу про нетверезі розбірки з "копами" броварського авторитета "Віхи" скерували до суду

25 липня 2024 року правоохоронці скерували до Броварського міськрайонного суду обвинувальний акт відносно 51-річного кримінального авторитета Віктора Журавля на прізвисько "Віха"/"Журавель", якому інкримінується злісне хуліганство (ч.4 ст.296 КК України), умисне заподіяння тілесних ушкоджень (ч.2 ст.345 КК України) та посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст.348 КК України).

Відомості про це містяться в матеріалах судового реєстру та на порталі "Судова влада".

З них випливає: спочатку 25, а надалі тричі 30 липня 2024 року було здійснено авторозподіл провадження, слухати яке зрештою випало колегії служителів Феміди у складі головуючого судді Віталія Анікушина та суддів-учасників - Наталії Сіренко і Наталії Бражник.

 eiqekiddeiqzroz

Йдеться про інцидент зразка 8 травня поточного року, коли, як вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, Журавель під час посиденьок в розважальному закладі "Звіробій" ймовірно хильнув зайвого та влаштував екшн-баттл з працівниками установи, а надалі - й з поліцейськими.

Як наслідок - достойник вкотре опинився за гратами, а його історія викликала чималий суспільний резонанс.

5 серпня відбулося підготовче засідання у "звіробійній справі Журавля", за результатами якого "Віхе" було продовжено "запобіжник" у вигляді безальтернативного тримання під вартою (до 3 жовтня поточного року включно) в стінах Лук’янівського СІЗО. Паралельно із цим суд відмовив у задоволенні клопотань майже десятка побратимів/прибічників Віктора Федоровича щодо пом’якшення запобіжного заходу та взяття його на поруки.

Разом із тим, надалі суд задовольнив клопотання захисту "Віхи" щодо передачі його поточної справи іншій колегії суддів Броварського палацу Феміди з метою подальшого об’єднання. Йдеться про інше, не менш резонансне провадження в царині так званої "бійні перевізників" у місті-супутнику Києва зразка весни 2020 року.

Раніше в матеріалах Dетектив-Info повідомлялося: саме "Журавля" правоохоронці визначили в якості ідеолога відповідних розбірок. Постфактум цього інциденту авторитет півтора місяці провів під вартою, але надалі - вийшов на волю під заставу.

"Справу перевізників" за обвинуваченнями броварського авторитета та його вирогідних поплічників скерували до Броварського суду на початку квітня 2021 року. Наразі відповідна справа продовжує перебувати на стадії підготовчого провадження.

detective-info

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus