Верховний суд спустив справу сина "Андрія Львовського" на новий розгляд в апеляцію

Верховний суд спустив справу сина "Андрія Львовського" на новий розгляд в апеляцію
Верховний суд спустив справу сина "Андрія Львовського" на новий розгляд в апеляцію

Верховний Суд колегією суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду скасував виправдувальний вердикт у справі за обвинуваченнями у використанні завідомо підробленого документа (ч.4 ст.358 КК України) 30-річного уродженця Львівщини Олега Недзельського - сина так званого "злодія в законі" Андрія Недзельського на прізвисько "Нєдєля"/"Андрій Львівський".

 eiqehiqkhidrxroz

Відповідну постанову 25 квітня 2023 року ухвалила колегія служителів Феміди в складі головуючого Наталії Антонюк та суддів-учасників - Станіслава Голубицького і Аркадія Бущенко.

Таким чином служителі Феміди задовольнили скаргу сторони державного обвинувачення, скерувавши провадження на новий розгляд в суді апеляційної інстанції.

Йдеться про історію буцімто використання Недзельським-молодшим заплутаної схеми задля створення собі втаємниченої особистості та отримання документів на установчі дані іншої особи. Згідно фабули справи, наприкінці січня 2019 року Олег Андрійович нібито прилетів до головних повітряних воріт України рейсом з німецького Франкфурту, й під час проходження контролю надав вітчизняним прикордонникам паспорт громадянина Румунії на ім’я сторонньої людини.

Цей "аусвайс" з фото Недзельського-молодшого, на диво не викликав пересторог у можновладців, внаслідок чого син короля злочинного світу спокійно залишив аеропорт "Бориспіль". А надалі - розпочав процедуру створення "режиму інкогніто" з використанням можливостей інших державних структур.

Як вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, достойнику інкримінували, що з "лівим" румунським паспортом він навідався до Печерського райвідділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у місті Києві. Тут чоловік отримав повторно виписане свідоцтво про народження "псевдорумуна" в селі Первомайськ Миколаївської області, та разом із цим документом за тиждень вже стояв на ґанку Рівненського міськвідділу ДМСУ, куди звернувся із заявою про набуття громадянства України за територіальним походженням. Його прохання було задоволено, тож протягом травня-червня 2019 року Олег Андрійович отримав цілком легальні документи з тризубом (внутрішній паспорт та паспорт для виїзду за кордон).

Зауважимо, що сам Недзельський-молодший називав розслідування справи відносно себе упередженим та відкидав будь-яку причетність до афери з румунським паспортом.

Як би там не було, навесні 2021 року суд першої інстанції дійшов висновку про недоведеність в діях сина "злодія в законі" складу кримінального проступку з посиланням на доктрину "плодів отруєного дерева". В липні минулого року виправдувальний вирок Олегу Недзельському "встояв" в другій інстанції, втім наразі провадження буде повторно розглянуто Рівненським апеляційним палацом Феміди.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

За напад на бурштинокопачів на Рівненщині вісьмох чоловіків ув’язнили на 7,5 років
Жительці Сумщини, яка розголошувала позиції ЗСУ дядьку з Курської області, збільшили тюремний строк до 5 років
Експосадовицю засуджено за незаконне привласнення та розтрату майже ₴1,2 мільйона бюджетних коштів
Коригувальник російських ударів по ЗСУ на Покровському напрямку отримав 15 років тюрми
Поляк, який вдарив прем’єрку Данії Метте Фрідріксен, сяде на 4 місяці у вʼязницю
В Одесі виправдали інспектора, котрий перевіряв пожежну безпеку в таборі "Вікторія"
Коригувальника на Миколаївщині увʼязнили на 8 років
За смертельну ДТП з неповнолітніми екс-поліцейському присудили 11 років в’язниці
Зі Словенії видворили російське подружжя з підробленими паспортами за шпигунство
У Словенії завершили суд над шпигунами з Росії

Коментарі:

comments powered by Disqus