У Британії стурбовані кіберризиками від чат-ботів зі штучним інтелектом

У Британії стурбовані кіберризиками від чат-ботів зі штучним інтелектом
У Британії стурбовані кіберризиками від чат-ботів зі штучним інтелектом

Британська влада попереджає про ризики використання чат-ботів, керованих штучним інтелектом, стверджуючи, що їх можна обманом змусити виконувати шкідливі завдання.

Про це заявив Національний центр кібербезпеки Великої Британії (NCSC), повідомляє Reuters.

У двох своїх публікаціях відомство зазначає, що експерти ще не розібралися з потенційними проблемами безпеки, пов’язаними з алгоритмами, які можуть генерувати взаємодію, схожу на людську – так званими великими мовними моделями (LLM).

NCSC зазначає, що використання інструментів на основі штучного інтелекту, зокрема в роботі з обслуговування клієнтів та дзвінками з продажу, може нести ризики, особливо якщо такі моделі будуть підключені до інших елементів бізнес-процесів.

Науковці та дослідники неодноразово знаходили способи маніпулювати чат-ботами, даючи їм несанкціоновані команди або обманюючи їх, щоб вони обходили вбудовані в них захисні механізми.

Наприклад, чат-бот на базі штучного інтелекту, який використовує банк, можна обманом змусити здійснити несанкціоновану транзакцію, якщо хакер правильно структурує свій запит.

Вплив штучного інтелекту на безпеку все ще перебуває в центрі уваги урядів країн по всьому світу. Зокрема, у США та Канаді вже фіксували використання технології LLM хакерами.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus