"Мій магазин тільки для російськомовних": історія продавчині з Дніпра отримала продовження

"Мій магазин тільки для російськомовних": історія продавчині з Дніпра отримала продовження
"Мій магазин тільки для російськомовних": історія продавчині з Дніпра отримала продовження

Власниця інтернет-магазину заявила, що Харків, Одеса та Дніпро — російські міста, а україномовним громадянам не місце у її магазині. Матеріали справи направлені до суду, а бізнес-вумен загрожує до 5 років позбавлення волі.

Мешканка Новомосковського району Дніпропетровської області отримала підозру через дискредитацію Сил оборони та розпалювання міжнаціональної ворожнечі на Дніпропетровщині. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Власниця інтернет-магазину з продажу парфумерії, крім ведення бізнесу, публічно поширювала дезінформацію про діяльність підрозділів ЗСУ на території регіону. Вона розповсюджувала у Мережі фейкові повідомлення та деструктивні коментарі.

 qhiqqkiqzkidqqroz

Вона називала "російськими" кілька великих міст на півдні та сході України, і ображала україномовних громадян.

"Лінгвістична експертиза підтвердила факти незаконної діяльності зловмисниці. Під час обшуків за місцем її проживання виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами злочинних дій", — йдеться у повідомленні.

Бізнесвумен повідомлено про підозру за ст. 161 ККУ (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Матеріали справи направлено до суду. Зловмисниці загрожує до 5 років ув’язнення.

Історія з продавчинею

У вересні продавчиня Ірина з Дніпра, яка продає через інтернет парфуми, потрапила до скандалу через свої висловлювання про Україну. Вона у листуванні образила україномовну клієнтку.

Дівчина запитала в особистих повідомленнях жінку: "Ви з України?", оскільки та в рекламі продукції говорила російською. На що отримала відповідь: "Так, з російського міста Дніпропетровська. А ти чиїх будеш?"

Дівчина на це не відповіла, тому жінка вирішила атакувати: "Дівчинко, моя. Ти там із Луцька, Волинської області... Це — західна Україна і до Дніпропетровська, і до російської мови вона взагалі не має жодного стосунку. В нас своя держава. Живи там, говори на мові. Не лізь сюди до Дніпропетровська, і взагалі. Вийшла звідси з моєї шикарної, розкішної крамниці. Це для російськомовних людей. Не для таких, як ти», — записала повідомлення клієнтці продавчиня.

Мешканка Луцька відповіла їй коротке "лікуйтеся", і отримала ще три незадоволені повідомлення.

Продавчиня заявила, що Дніпро, Харків та Одеса — російські міста: "відійди від російських міст, йди, ми — росіяни — Харків, Дніпропетровськ, Одеса, пішла — відійшла", — наголосила у звуковому повідомленні жінка.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus