Директор Google Україна Дмитро Шоломко пішов у відставку

Директор Google Україна Дмитро Шоломко пішов у відставку
Директор Google Україна Дмитро Шоломко пішов у відставку

Дмитру Шоломку навряд чи доведеться нудьгувати, адже українська філія Google була не єдиним місцем його роботи.

Директор Google Ukraine Дмитро Шоломко, який очолював представництво протягом останніх 17 років, подав у відставку.

Про це повідомляє Speka, з посиланням на власні джерела у пресслужбі компанії.

Обставини звільнення

"Ми підтверджуємо, що Дмитро Шоломко більше не очолює наш офіс в Україні. Наша прихильність до України залишається пріоритетом, і ми почнемо пошук нового керівника", – підтвердили журналістам у пресслужбі Google Ukraine.

Сам Дмитро Шоломко у коментарі dev.ua зазначив, що кілька тижнів, як уже не працює у компанії і встиг за цей час відпочити. Свої плани він не уточнив, проте закликав стежити з розвитком подій на його сторінці у соцмережі LinkedIn. Інформації про свого наступника він також не надав.

Крім того, Дмитро Шоломко в інтерв’ю Forbes розповів , що Google – не єдине його місце роботи. За словами чоловіка, станом на 2021 рік він перебував у наглядовій раді "УкрСиббанку", а також інвестував у пивний завод.

До приходу до Google Дмитро Шоломко очолював власну консалтингову агенцію UBL. Ще раніше він працював у кількох українських інтернет-проєктах, включаючи портали Atlas.ua та Ukrbiz.net. Свою кар’єру в IT-сфері Дмитро Шоломко розпочав у 1996 році в онлайновому підрозділі Internet Securities міжнародної видавничої компанії Euromoney.

Чим запам’ятався Дмитро Шоломко на чолі Google Ukraine

У 2007 році було створено представництво Google у Києві під керівництвом Дмитра Шоломка. Однак ще у 2006 році фірма "Гоу Огле" зареєструвала торгові марки "Google" та "Go Ogle", що дало їй право отримати домен google.ua. Це призвело до судових розглядів.

У 2009 році представництво Google Ukraine виявилося на межі закриття, але водночас з’явилися українські ІТ-компанії, що працювали на світовому ринку, які почали навчатися використанню рекламних інструментів Google. У 2011 році Google виграв судову справу та отримав права на домен google.ua. У тому ж році було відкрито офіс у Києві, штат компанії розширився до 7 осіб, а дохід досяг $25 млн.

У 2012 році Україна отримала доступ до YouTube, а 2014 року українці почали продавати додатки в Google Play. У 2020 році офіс Google в Україні став R&D-центром. У 2023 році Google Україна запустила нові продукти — Bard та Google Play Games для ПК.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus