На Київщині судитимуть шахраїв, які налагодили збут пального з підпільної нафтобази

На Київщині судитимуть шахраїв, які налагодили збут пального з підпільної нафтобази
На Київщині судитимуть шахраїв, які налагодили збут пального з підпільної нафтобази

На Київщині правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох учасників злочинної групи, які збували незаконно виготовлене пальне у столиці та області. Зберігали нафтопродукти шахраї на орендованій нафтобазі, а збували їх через підконтрольну їм мережу АЗС. При обшуках було вилучено дизелю, бензину та газу на майже 11 млн гривень.

Про це, як передає , йдеться у повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури.

“Не маючи дозволу та ліцензій щодо обігу підакцизних товарів вони налагодили збут незаконно виготовленого пального на території столиці та Київської області. Зберігали бензин, дизельне пальне та газ на орендованій нафтобазі, а збували їх через підконтрольну мережу модульних АЗС”, – йдеться у повідомленні.

 eiqduideidqkroz

Зазначається, що відповідно до висновків експертів, незаконно виготовлене пальне вкрай низької якості та не відповідає вимогам Державних стандартів і встановленим нормативним документам України.

Правоохоронці провели низку обшуків у Києві та Київській області, під час яких виявили та вилучили понад 110 тис. літрів дизелю,  17 тис. літрів бензину та 8 тис. літрів газу. Загальна орієнтовна вартість вилученого становить майже 11 млн гривень.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно організатора та двох учасників злочинної групи за фактами придбання, зберігання та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України).

Нагадаємо, навесні 2023 року правоохоронці припинили діяльність підпільної нафтобази та низки заправних станцій, що діяли у Києві та у Київській області. Організували “бізнес” по виготовленню та реалізації контрафактних паливно-мастильних матеріалів мешканці столиці. В ході обшуків було вилучено понад 130 тонн бензину, дизелю і газу, гроші та чорнову бухгалтерію. Орієнтовна вартість вилученого становить майже 11 млн гривень.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus