"Наслідки триватимуть десятиліттями!": Єрмак розкритикував Захід за втому від війни в Україні

"Наслідки триватимуть десятиліттями!": Єрмак розкритикував Захід за втому від війни в Україні
"Наслідки триватимуть десятиліттями!": Єрмак розкритикував Захід за втому від війни в Україні

Глава Офісу президента Андрій Єрмак у коментарі виданню Politico розкритикував Захід за "втому від війни".

"Єрмак різко виступив проти ідеї, висловленої минулого тижня прем’єр-міністром Італії Джорджією Мелоні у розмові з російськими пранкерами, про те, що багато хто втомився від війни в Україні", – повідомляє видання.

"Навіть якщо є люди, які відчувають цю втому, я впевнений, що вони не захочуть прокинутися завтра у світі, де буде менше свободи і менше безпеки, а наслідки цього триватимуть десятиліттями... Задумайтеся на хвилинку: якби Великобританія 1939 року відчула втому від Польщі, або якби США... відчули втому від Британії, існувала б така річ, як Польща сьогодні, Британія чи Європа, якою ми бачимо її зараз?.. Ми не могли дозволити собі втому ні тоді, ні зараз. якщо ці люди зі "втомою" перестануть підтримувати Україну", – сказав Єрмак.

"Тупик у контрнаступі, який веде українська армія, призвів до передбачень про заморожений конфлікт, оскільки Кремль сподівається, що мінлива міжнародна ситуація - із загостренням Близького Сходу і наступним роком виборів у США - послабить прихильність Заходу до підтримки вимог Зеленського про допомогу", - пише Politico.

Однак Єрмак наполягає на тому, що Україна "ніколи не житиме в режимі замороженого конфлікту", і попередив, що скарги на "військову втому" позначаться як на західних державах, так і на Україні.

Говорячи про необхідність підтримувати запаси снарядів та інших боєприпасів через союзників у США та Європі, він визнав, що виникає певний дефіцит.

"Під час війни є великий дефіцит, і я думаю, що в наші дні неможливо покрити 100 відсотків ваших військ або отримати все, що вам потрібно, тому що війна є війна - вам завжди чогось не вистачає. Ось чому ми хочемо збільшити внутрішнє виробництво боєприпасів за підтримки наших союзників", – сказав Єрмак.

При цьому Єрмак категорично заперечує заяви про відправку зброї з України бойовикам ХАМАСу.

"Я думаю, що це черговий російський фейк. Чим більше брехня, тим легше людям у неї повірити", – сказав він.

 eiqeqiqeirqroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus