Ще кілька міністрів бойкотуватимуть зустріч ОБСЄ через Лаврова – Кулеба

Ще кілька міністрів бойкотуватимуть зустріч ОБСЄ через Лаврова – Кулеба
Ще кілька міністрів бойкотуватимуть зустріч ОБСЄ через Лаврова – Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба отримав підтвердження від кількох колег про те, що вони не приїдуть на зустріч міністрів ОБСЄ на знак протесту.

Про це він заявив журналістам у Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

Кулеба наголосив, що Україна, Литва, Латвія та Естонія, які публічно оголосили про бойкот засідання у Північній Македонії – це не повний список міністрів, які туди не приїдуть.

"Країн, які не згодні з участю Лаврова – більше ніж чотири", – заявив міністр.

За словами міністра, він вже отримав запевнення ще кількох колег, які уникнуть участі у спільному з Лавровим засіданні у Скоп’є.

Читайте по темі: У Німеччині тисячі людей протестують проти продажу автосалонів Mercedes

"Є чотири країни, які заявили, які не будуть на міністерському засіданні ОБСЄ. Але є також міністри, які підійшли до мене і сказали, що вони тут (на зустрічі НАТО у Брюсселі) є, а там (у Скоп’є) не будуть, але не хочуть це заявляти публічно. Є також ті міністри, хто будуть у середу на вечері, де Лаврова не буде, але не будуть на самому засіданні у четвер", – розповів Кулеба.

Міністр, утім, підкреслив, що не хоче критикувати Північну Македонію попри те, що саме її рішення запросити Лаврова на зустріч і видати йому візи призвело до кризи. "Я хочу стати на захист македонців, які весь рік підтримували Україну", – заявив міністр.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus