Британський банк обслуговуватиме фонд наближеного до Путіна олігарха в Лондоні

Британський банк обслуговуватиме фонд наближеного до Путіна олігарха в Лондоні
Британський банк обслуговуватиме фонд наближеного до Путіна олігарха в Лондоні

Один із найбільших банків Великої Британії обслуговуватиме фонд олігарха Володимира Потаніна в Лондоні. Він є наближеним до російського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що британський кредитор тепер значиться постачальником банківських послуг для лондонської філії однойменного фонду Володимира Потаніна.

Barclays отримав дозвіл від органу з нагляду за санкціями Великої Британії на надання банківських послуг Гаю Холландеру, який працює в бухгалтерській фірмі Mazars LLP і був призначений британським регулятором благодійності незалежним тимчасовим менеджером фонду Потаніна.

"Управління з санкцій Міністерства фінансів видало пану Холландеру ліцензію на відкриття рахунку для управління активами благодійної організації, а Barclays відкрив рахунок пану Холландеру як тимчасовому менеджеру відповідно до цієї ліцензії", - повідомив представник Barclays.

Видання пише, що Barclays почав надавати ліцензію більш ніж через рік після того, як JPMorgan розірвав відносини з фондом Потаніна. Банк ліквідував інвестиційний портфель, яким він керував, для благодійної мети і виплатив доходи незалежному управителю фондом.

"Це показує, що банкам доводиться "йти по канату", коли йдеться про дотримання санкцій. Банки, які порушують ці правила, можуть зіткнутися з серйозними штрафами, тому вони часто виявляють крайню обережність щодо будь-кого, хто може вважатися об’єктом ризику санкцій. Але дедалі більше урядів по всьому світу почали застерігати банки від надмірного дотримання вимог і відрізання законних клієнтів від послуг через ці побоювання", - пише Bloomberg.

Читайте по темі: Путін збільшив чисельність своєї армії до 1,5 мільйона військових

Російський підприємець, державний і політичний діяч.

Власник і президент керуючої компанії "Інтеррос", однієї з найбільших у Росії, президент ГМК "Норильський нікель", засновник благодійного фонду Потаніна.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus