В Україні значно зросла захворюваність на COVID-19

В Україні значно зросла захворюваність на COVID-19
В Україні значно зросла захворюваність на COVID-19

В Україні останнім часом значно зросла кількість хворих на коронавірус. Епідемічний поріг захворюваності наразі перевищено в Чернівецькій області, проте про запровадження карантинних обмежень там наразі не йдеться. 

Про це повідомили головний державний санітарний лікар Ігор Кузін та лікарка-вірусологиня Алла Мироненко. Коли в Україну прийшов штам COVID-19 Омікрон, він витіснив всі інші штами вірусу, які циркулювали в країні раніше. 

Усього в Україні зафіксовано вже 17 підтипів штаму Омікрон, кажуть медики. Через велику кількість мутацій захворювання зараз здебільшого перебігає легше, ніж у випадку з іншими штамами коронавірусу, як звичайна респіраторна хвороба. Однак попри це Омікрон є небезпечним для груп ризику: людей віком 60-65+ років і тих, хто має хронічні захворювання.

Як розповів Кузін, щотижня в українські лікарні поступає 4000 хворих на COVID-19, переважно у важкому стані.

"Це більше, ніж минулого року, щонайменше на 40%. Разом із тим, якщо подивитися по інтенсивності епідемічного процесу, то він трошки більший, ніж минулого року, – лише на 8%", – зазначив він. 

Читайте по темі: ВООЗ фіксує суттєве зростання кількості хворих на холеру

У звʼязку з цим українців закликали вакцинуватися від коронавірусу, не чекаючи, поки захворюваність зросте ще більше. Вакцина Pfizer, ефективна саме від штаму Омікрон, вже наступного тижня буде доступна в усіх областях України. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus