Всі новини за 2023-12-09

539
В окупованій Макіївці продовжилася пожежа на нафтобазі: були ще прильоти
В окупованій Макіївці під Донецьком вже кілька годин триває пожежа на нафтобазі. Російські пропагандисти поскаржилися, що після першого влучення сталося ще два прильоти з РСЗВ, а над місцем пожежі нібито кружляв безпілотник, через що вогонь не можуть загасити.
576
Протягом доби окупанти 20 разів обстріляли Сумщину - зафіксовано 135 вибухів, - ОВА
Протягом дня росіяни здійснили 20 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 135 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Краснопільська, Хотінська, Есманська, Дружбівська, Шалигинська, Середино-Будська громади.
686
Південна Корея пообіцяла підтримку у відновленні довкілля в Україні
На полях СОР28 Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець разом з Міністром навколишнього середовища Кореї Хан Хва-Джин підписали відповідний Меморандум про співпрацю.
700
Орбан використовує найбільший у Європі коледж для "виховання" путіністів, - ЗМІ
Влада Угорщини використовує найпрестижніший у країні та найбільший в Європі приватний вищий навчальний заклад, - коледж Мат’яша Корвіна, - для "виховання" майбутніх виборців, викладаючи його студентам проросійські наративи.
586
США схвалили продаж озброєнь Ізраїлю на 106 мільйонів доларів – Reuters
Білий дім скористався надзвичайними повноваженнями, щоб дозволити продаж Ізраїлю близько 14 тисяч танкових снарядів без розгляду Конгресом США на суму близько 106,5 мільйонів доларів
630
Румунія виступає за відкриття з Україною переговорів про членство в ЄС
Під час робочого візиту до Бухаресту Віце-премʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина зустрілася з Міністром закордонних справ Румунії Лумініцею Одобеску. За результатами консультацій відбулася спільна прес-конференція.
461
У Раді готують переакредитацію ЗМІ та думають над розширенням їхнього доступу, - Юрчишин
В апараті Верховної Ради розробляють механізм переакредитації представників ЗМІ, що надалі сприятиме покращенню їхнього доступу до роботи в парламенті.
530
Ігнат розповів, як Україна готується до можливих масованих ударів РФ
Речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що в українському небі останніми днями зростає загроза. Проте стає більше можливостей для мобільних вогневих груп наших захисників.
440
Втрата Авдіївки може обвалити фронт, під загрозою опиняться Мар’їнка та Вугледар, – експерт
Росіяни сподіваються, що можуть посипати українську оборону на східному фронті, якщо зламають Авдіївку.
643
Ворожі дрони тримають курс на Вінниччину, - Повітряні сили
У західній частині Кіровоградської області зафіксована група ударних безпілотників, які прямують на Вінниччину.
523
Успішно демобілізовані: у мережі показали фото знищених в Україні російських окупантів
У мережі показали фото чотирьох російських окупантів, яких було ліквідовано на фронті в Україні. Усі четверо – офіцери: капітани Євген Суслов, Ігор Малахов, Айрат Байков та старший лейтенант Денис Солін.
567
В Україні значно зросла захворюваність на COVID-19
В Україні останнім часом значно зросла кількість хворих на коронавірус. Епідемічний поріг захворюваності наразі перевищено в Чернівецькій області, проте про запровадження карантинних обмежень там наразі не йдеться.
612
На Тернопільщині втопився начальник Бучацького відділення поліції
Тарас Стець обіймав посаду начальника відділення поліції №2 у місті Бучач всього два місяці
589
В одному із гуртожитків Львівщини студенти влаштували жорстоку "посвяту" для новеньких
На Львівщині хлопці в одному із гуртожитків влаштували жорстоку "посвяту-заселення" для новеньких студентів. Головним елементом були побої
538
Українці втратили мільйони гривень у шахрайській схемі з «лайками» в TikTok
Кіберполіція та банки розповіли про нову схему шахрайства, що із листопада набирає обертів в Україні. Шахраям вже вдалося виманити в українців десятки мільйонів гривень