Ейдман пояснив, чому Росія активізувала ракетні удари по Україні

Ейдман пояснив, чому Росія активізувала ракетні удари по Україні
Ейдман пояснив, чому Росія активізувала ракетні удари по Україні

Російський соціолог та публіцист Ігор Ейдман назвав дві імовірні причини активізації ракетних ударів РФ по Україні. По-перше, президент Росії Володимир Путін атаками на енергетику, вочевидь, прагне ускладнити життя українцям взимку, зіпсувати свята та деморалізувати, а по-друге, таким чином він може мститися за знищений корабель "Новочеркаськ".

Своєю думкою соціолог поділився в інтерв’ю виданню "Телеграф", опублікованому 5 січня. Зокрема, він нагадав, що країна-агресор посилила обстріли, як і минулого року, в холодну пору року.

"По-перше, і минулого року різко активізувалася під Новий рік повітряна війна проти України. Узимку, знищуючи об’єкти енергетичної інфраструктури, можна дуже ускладнити людям життя. Ймовірно, він досягає і психологічного ефекту: зіпсувати людям свято та під час свята населення тероризувати та деморалізувати", – сказав Ейдман.

Він додав, що Москва за допомогою ракетного терору прагне переконати українців у тому, що перемогти агресора нібито неможливо.

"Російська інформаційна війна проти України, яка йде і на Заході, останнім часом спрямована на те, щоб навіяти громадянам України: шансів перемогти Росію, відстояти свою незалежність – немає. І такі масовані бомбардування можуть відігравати свою роль у рамках спроби деморалізувати населення та спробувати поставити громадську думку України на коліна: виходу, мовляв, немає – не покращується ситуація на фронті, ще й бомбардування посилюються – і треба йти на уклін до Путіна", – сказав соціолог.

Читайте по темі: Китай відмовився кредитувати уряд Росії в юанях, — ЗМІ

За його словами, друга причина посилення російських повітряних атак пов’язана з ураженням російського великого десантного корабля "Новочеркаськ" у порту Феодосії.

"Перша масштабна ракетна атака останнім часом (29 грудня. – Ред.) сталася після успішного знищення російського військового корабля "Новочеркаськ" у Криму. Путін типу так відповів за "Новочеркаськ". Він намагається на кожен український військовий успіх відповідати якомога монструознішим воєнним злочином", – пояснив Ейдман.

Він додав, що вважати Путіна готовим до мирних переговорів є помилкою, бо його істинна ціль, від якої він не в змозі відмовитися, – знищення України як держави.

"Розмови про те, що Путін готовий до переговорів, – велика дурість. До жодних переговорів він не готовий. Він чітко і багато разів повторював, що цілі війни зберігаються. А цілі – знищення України як незалежної держави, а українців – як самостійного народу. Це його параноїдальна, надцінна ідея, і від неї відмовитися Путін не може просто фізично", – вважає Ігор Ейдман.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus